Пет улици в шуменския квартал Макак“ са обновени през това

...
Пет улици в шуменския квартал Макак“ са обновени през това
Коментари Харесай

Усилени улични ремонти в кварталите и край училища в Шумен

Пет улици в шуменския квартал „ Макак “ са актуализирани през това лято.

Изцяло преасфалтирано е пътното платно по ул. „ Янко Христов “, подмeнена е асфалтовата настилка по ул. „ Елин Пелин “. Нов асфалт към този момент има и по част от ул. „ Албена “ от кръстовището с ул. „ Мир “ до ул. „ Липите “. Изградени са нов бордюр и нов асфалт по ул. „ Чавдар “ също в сектора от ул. „ Мир “ до ул. „ Липите “.  Започна машинното изкърпване на по-големи сектори и по основната ул. „ Мир “ в квартала.

Завърши ремонтът на тротоарите по ул. „ Добруджа “ в Шумен, като по плана е планувано и полагането на маркировка, с която ще се оформят велоалеи. Предстои асфалтиране на пътното платно в сектора от бул. „ Мадара “ до ул. „ Съединение “, на алеята сред ПЕГ „ Н. Й. Вапцаров “ и СУ „ Сава Доброплодни “, както и на тротоара около ученическия стадион. По ул. „ Съединение “ в сектора от ул. „ Добруджа “ до ул. „ Преслав “ е построена нова кабелна мрежа и са инсталирани нови електрически стълбове за улично LED-осветление. Благоустрояването на целия регион към учебните заведения в тази част на града ще приключи с асфалтиране на огромната спортна площадка в двора на II ОУ „ Д-р Петър Берон “.

От през днешния ден стартира ремонтът и на още една улица, която минава в непосредствена непосредственост до III ОУ „ Димитър Благоев “. В сектора от ул. „ Кирил и Методий “ до ул. „ Васил Априлов “ също ще бъдат актуализирани тротоарите и пътното платно.

Ремонтните действия се правят от компанията „ Автомагистрали – Черно море “ АД със средства от бюджета на Община Шумен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР