Пет спорта, включително крикет и флаг футбол, ще бъдат включени

...
Пет спорта, включително крикет и флаг футбол, ще бъдат включени
Коментари Харесай

МОК одобрява пет допълнителни спорта за Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г., включително крикет

Пет спорта, в това число крикет и байрак футбол, ще бъдат включени в игрите в Лос Анджелис през 2028 година след приемане на утвърждението на Международния олимпийски комитет.

Лакрос, скуош и бейзбол-софтбол също бяха препоръчани от уредниците на LA Games за включване и получиха утвърждение на среща на МОК в Мумбай в понеделник.

Продължавайте да четете

лист от 4 елементаИндия ще кандидатства за Олимпиадата през 2036 година, защото МОК осъжда „ политизирането на спорта “ МОК суспендира Руския олимпийски комитет поради спортни органи в Украйна МОК позволява на участниците в Олимпийските игри в Париж да носят хиджаб в селото на спортистите В полуделия по крикет Кашмир конфликтът на Световната купа Индия-Пакистан подлага на тестване страстите завършек на списъка

Всеки град хазаин, според разпоредбите на МОК, може да изиска включването на няколко спорта за своето издание на Игрите.

Петте спорта към този момент бяха утвърдени от мощния Изпълнителен съвет на МОК предходната седмица, като сесията в понеделник утвърди рекомендацията му. И петте спорта бяха гласувани като един пакет с два гласа „ не “ от към 90 членове на МОК в стаята.

Крикетът, който се радва на голямо количество почитатели в Индия и има бързо възходяща световна публика, се завръща на Игрите след повече от век, откакто се появи един път на Олимпийските игри през 1900 година

Предложението на LA Games е за шампионат по крикет Twenty20 с шест тима за мъже и дами.

МОК се надява включването на крикета да задейства и ангажира огромна, нова олимпийска аудитория, изключително измежду азиатските почитатели на спорта.

Годишният шампионат по крикет от Висшата лига на Индия, с приблизителна стойност на марката от $8,4 милиарда, е една от най-богатите спортни лиги в света и продължава да притегля най-хубавите играчи и треньори в света. Турнирът се играе в същия формат T20, в който играта ще взе участие по време на игрите LA 2028.

Индия, която понастоящем е хазаин на Световната купа по крикет над 50 души, ще кандидатства за хазаин на Олимпийските игри през 2036 година

Председателят на Международния съвет по крикет Грег Баркли сподели, че е „ разчувствуван “ от включването на крикета през 2028 година

„ Да имаме опцията да покажем нашия страховит спорт на игрите LA28 и се надяваме, че доста идни олимпийски игри ще бъдат страхотни както за играчи, по този начин и за почитатели “, сподели той.

В същото изказване Митали Радж, някогашен капитан на Индия и водещ голмайстор при дамите за всички времена, сподели, че новината е вълнуваща за спорта.

„ Играчите ще получат шанса да се състезават за златен олимпийски орден и да бъдат част от игрите, които ще бъдат толкоз специфични “, сподели тя. „ Това също е късмет за повече почитатели по света да се насладят на нашия приказен спорт. “


Въпреки че включването на всичките пет спорта е единствено за едно издание на Игрите, те разчитат на тласъка, обезпечен от олимпийското присъединяване, с цел да подтикват растежа, защото се стремят да останат прелъстителен олимпийски артикул и през идващите четири -годишен цикъл.

Флаг футболът е безконтактен формат на американски футбол, който се играе от тимове от петима. Американският футбол за последно е показан като демонстрационен спорт през 1932 година на игрите в Лос Анджелис.

Бейзболът е взел участие в няколко предходни игри. Той беше прибавен към програмата за Токио за 2020 година, откакто беше пресечен през 2012 година и 2016 година, само че няма да бъде част от Игрите в Париж.

Софтболът, женският двойник на бейзбола, се появи на пет предходни издания на Летните игри и също беше оставен отвън дневния ред на Париж през 2024 година

Лакрос два пъти се появява като спорт за орден на Олимпийските игри, през 1904 година и 1908 година Лакросът ще се играе във формат шест на страни на LA 2028.

Скуошът ще направи своя дебют, откакто няколко предходни кандидатури за приемане на олимпийски статут бяха несполучливи.

Нямаше място за брейкденс, който няма да се върне, откакто направи олимпийския си дебют в Париж идната година.

Междувременно статутът на бокса на Игрите през 2028 година остава нерешителен, откакто МОК лиши признаването на Международната боксова асоциация след спор за това по какъв начин се ръководи спортът. Боксът е част от всяка олимпиада от 1920 година насам и ще участва на игрите в Париж идната година.

Но през юни Международната боксова асоциация беше дейно изключена от олимпийското придвижване след яростен спор сред ръководителите на игрите и нейния съветски президент Умар Кремльов.

Това последващо се отнася за надеждността на глобените от IBA шампионати, както и за финансите и ръководството на управителния орган на бокса.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР