Пет спорта бяха добавени към Олимпийските игри в Лос Анджелис

...
Пет спорта бяха добавени към Олимпийските игри в Лос Анджелис
Коментари Харесай

Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г. добавят 5 спорта, включително лакрос, крикет, флаг футбол

Пет спорта бяха добавени към Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година, откакто бяха утвърдени от изпълнителния съвет на Международния олимпийски комитет. Три от спортовете – бейзбол/софтбол, крикет и лакрос – са били играни на минали олимпийски игри. Флаг футболът и скуошът ще създадат олимпийския си дебют в Лос Анджелис.

Петте спорта са „ в сходство с американската спортна просвета и ще покажат емблематични американски спортове пред света, като в същото време донесат интернационалните спортове в Съединените щати, Президентът на МОК Томас Бах сподели в изказване. Глобалният състезателен шампионат не се е провеждал в Съединени американски щати от Зимните игри през 2002 година в Солт Лейк Сити.

Въпреки че бейзбол и софтбол се играха на Олимпийските игри през 2020 година, които се организираха в Токио през 2021 година заради пандемията, те бяха отстранени от графика на идните Олимпийски игри в Париж през 2024 година

съгласно МОК.

Лакросът има северноамерикански корени, защото е изобретен от локалните нации, преди да стане известен в чужбина през 19 век. Известен също като шестици, спортът се появява на Олимпиадата през 1904 година в Сейнт Луис и Олимпиадата през 1908 година в Лондон.

Крикетът е извънредно известен в международен мащаб, с повече от 2,5 милиарда почитатели, съгласно МОК. Спортът беше част от Олимпийските игри в Париж през 1900 година и в този момент има доста почитатели в обществените медии и възходяща общественост в Съединени американски щати. Съединени американски щати също ще бъде хазаин на Световната купа по крикет T20 през 2024 година

Футболът е един от най-популярните спортове в Съединени американски щати. Флаг футболът, по-безопасен вид на спорта, който постоянно се играе от деца, в никакъв случай не е бил включван в Олимпийските игри – до момента. Около 20 милиона души вземат участие във байрак футбол на елитно равнище.

Въпреки че скуош в никакъв случай не се е играл на Олимпиадата, той се играе в други надпревари по разнообразни спортове. Участието в спорта се е нараснало с колосалните 87% в Съединени американски щати от 2015 година до 2019 година, споделя МОК.

Тези добавки към Олимпиадата през 2028 година бяха взети решение след разбор от МОК, който прегледа няколко критерия. Спортовете бяха оценени въз основа на разноските и сложността за домакина, способността им да слагат здравето и сигурността на спортиста преди всичко, тяхната световна прелест, тяхното тъждество сред половете, тяхната честност и правдивост, както и тяхната екологична резистентност.

Бокс, съвременен петобой – където спортистите се състезават във фехтовка, плуване, конен скок, пукотевица с револвер и крос-кънтри тичане – и повдигане на тежести също бяха взети под внимание, само че не попаднаха в листата за игрите през 2028 година

Към идните игри в Париж бяха добавени четири спорта: сърф, скейтборд, брейкинг и спортно катерене.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР