Пет специализирани кабинета за преглед и лечение на пациенти с

...
Пет специализирани кабинета за преглед и лечение на пациенти с
Коментари Харесай

Разкриха няколко COVID зони във Врачанско

Пет профилирани кабинета за обзор и лекуване на пациенти с COVID-19, обособени към структурите на медицински центрове, са разкрити до момента в област Враца, оповестиха от Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК).
Кабинетите, или по този начин наречените Коронавирус зони, работят по контракт с РЗОК-Враца в изискванията на извънболнична здравна помощ, прецизират от касата. Три от Коронавирус зоните се намират в града - в Диагностично-консултативен център-1, Нов медицински център и Медицински център "Св. Ана ". В Бяла Слатина профилираният кабинет е към Медицински център 1, а в Козлодуй - към Медицински център "Здраве 1 ".
В Коронавирус зоните се одобряват, както здравноосигурени пациенти, ориентирани от персоналните им лекари, по този начин и хора, които сами търсят помощ без прелиминарен обзор или консултация с доктор. Това са по този начин наречените самонасочили се пациенти и се одобряват от лекаря-специалист, без значение от здравноосигурителния им статус, допълват от здравната каса. В тези кабинети лекарите преглеждат и лекуват леки и до приблизително тежки случаи на болестта. Медиците могат да назначават спомагателни проучвания, както и да изписват медикаменти за домашно лекуване на пациента от COVID-19, включени в позитивния лекарствен лист, споделят от РЗОК-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР