Пет противопожарни автомобила няколко часа са гасили огъня посред нощ,

...
Пет противопожарни автомобила няколко часа са гасили огъня посред нощ,
Коментари Харесай

Голям пожар в жк „Братя Миладинови”, изгоря напълно покрива на жилищен блок

Пет противопожарни автомобила няколко часа са гасили огъня измежду нощ, клошари в таванското помещение желали да се стоплят

Пожар избухна късно тази нощ в бургаския жк „ Братя Миладинови ”. Горял е покривът на един от дребното останали ниски блокове, намиращи се наоколо до Военна болница, на кръстовището сред улиците „ Ванче Михайлов ” и „ Шар планина ”. Ситуацията е била доста напрегната, защото на последния етаж има жилищни пространства.

Съседи усетили остра задушлива миризма към 2 ч. след среднощ и подали сигнал на незабавния тел. 112. Констатирано е, че пожарът е голям и се разраства, защото покривът на постройката е построен с дървен гредоред - мощно възпламеняем, най-малкото тъй като към този момент е на над 60 години и не е поддържан.

На място са изпратени пет противопожарни автомобила, единствено сирените на които са събудили целия квартал. Огнеборците са съумели да потушат пожара няколко часа по-късно. Цялата покривна структура на постройката е изгоряла изцяло.

Установено е, че минути преди да пламне гредореда, в таванското помещение били трима клошари от ромски генезис. Явно са запалили огън, с цел да се стоплят, само че предстоящо не са разбрали, че цялата структура е дървена. Още щом видели пламъците, те са избягали.

Предстои да се откри каква е цената на нанесените вреди. При всички случаи обаче целият покрив ще би трябвало да се построи отначало и то незабавно, защото зимата „ чука на вратата ”.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР