Пет от най-популярните заведения в центъра на Приморско са запечатани

...
Пет от най-популярните заведения в центъра на Приморско са запечатани
Коментари Харесай

НАП запечата пет заведения в Приморско

Пет от най-популярните заведения в центъра на Приморско са запечатани в неделя вечер от Национална агенция за приходите Бургас, оповестиха от приходното ведомство в морския град.

Проверката е осъществена взаимно с представители на полицията и митническите управляващи. Иззети са компютрите на комерсиалните обекти. От Национална агенция за приходите изясняват, че до запечатването на заведенията се стигнало след отвод за предаване на наличните средства от касите на обектите. Оттам прибавят, че въпросните обекти са натрупали значими просрочени отговорности.

По Южното Черноморие от началото на месец юни са осъществени близо 3000 инспекции. Данъчните означават спад на нарушаванията спрямо предишното лято и растеж на оборотите. Най-чести нарушавания остават неиздаването на касова записка и разлика в касовата наличност.

От началото на лятото по Южното Черноморие данъчните са запечатали повече от 20 обекта за работа без фискално устройство, както и наново други 10 поради това, че още веднъж не издават касови бележки. Мярката запечатване на търговски обект за неиздаване на касова записка от началото на лятото е била наложена над 100 пъти.

Бургаските данъчни са сложили на 24-часово непрестанно наблюдаване посредством отдалечената връзка на фискалните устройства с Национална агенция за приходите и над 200 високооборотни обекта по Южното Черноморие. Под непрестанно наблюдаване са и тези обекти, които през дейния летен сезон са сменили притежателите си.

Засиленият надзор ще продължи през целия деен летен туристически сезон, като се получава и информация от Черноморските общини, въз основата на която приходното ведомство прави спомагателни инспекции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР