Пет нови високопроходими автомобили за гасене на горски пожари получи

...
Пет нови високопроходими автомобили за гасене на горски пожари получи
Коментари Харесай

Нови високопроходими автомобили за гасене на горски пожари получи Северноцентрално държавно предприятие

Пет нови високопроходими коли за гасене на горски пожари получи "Северноцентрално държавно дружество "/ СЦДП/, оповестиха от институцията

Така всяко едно от шестнадесетте държавни горски и ловни стопанства в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград ще разполага с автомобил за първична офанзива на горските пожари, съобщи

Автомобилите са оборудвани с апаратура за пожарогасене, която включва помпи за високо налягане, съд за вода с размер 420 л., маркучи и револвер. Новите пет попълнения са предопределени за потребностите на горските стопанства в Буйновци, Плачковци, Свищов, Тутракан, както за Държавното ловно стопанство "Дунав ".

През 2021 година в обсега на СЦДП са зародили седем горски пожари, които са засегнали повърхност от 192 дка. На първа линия в битката със стихията са били 51 чиновници на предприятието, които са употребили наличните високопроходими коли за гасене на горски пожари.

През 2022 година предприятието възнамерява създаване на нови 118 000 метра минерализовани линии, поддръжка на 33 670 метра лесокултурни загради, бариерни загради, съоръжение и дооборудване на противопожарни депа.

Акцент е подложен и върху сигурността на чиновниците, които са част от 22 профилирани гасачески групи. Те минават на инструктаж два пъти в годината, през образование за работа с новите високопроходими коли за гасене на горски пожари следва да преминат и чиновници на петте стопанства, за които са предопределени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР