Пет непубликувани досега разказа на известния американски писател Кърт Вонегът

...
Пет непубликувани досега разказа на известния американски писател Кърт Вонегът
Коментари Харесай

Откриха непубликувани творби на Кърт Вонегът

Пет непубликувани до момента описа на известния американски публицист Кърт Вонегът ще бъдат показани на бял свят под формата на книга. Колекцията, наречена „ Complete Stories ", ще бъде издадена на 26 септември и ще е под редакцията на дългогодишните другари на създателя Джером Клинковиц и Дан Уейкфийлд, написа в. „ Хъфинтън поуст ".

Освен петте непубликувани до момента творби, в новата книга ще има още 92 други къси описа, написани по време на дейната кариера на Вонегът от 1941 година до 2007 година „ Преживявайки политиката на Втората международна война и настъпващата Студена война, противоречивите вмешателства на Съединени американски щати в края на 20 в., възхода на ксенофобията и религиозната назадничавост след 11 септември, както и тревожното нарастване на отхвърлящите климатичните промени, творбите на Вонегът пламтят с притеснителни терзания и уроци, които не престават да са правилни за актуалните читатели ", написа Катрин Брукс от „ Хъфингтън поуст ".

Според Дан Уейкфийлд петте описа са били открити от Джером Клинковиц, който като дълготраен другар на писателя е знаел, че той съхранява сходни произведения. Така историите са били открити в архива на създателя, който се съхранява в библиотека в Блумингтън, Индиана.

Те са били открити предишното лято. „ Повечето разкази на Вонегът са оповестени през 50-те и всички, като се изключи няколко, са написани през това десетилетие, както и при започване на 60-те ", показва Уейкфийлд. Вчера американското списание „ Атлантик " разгласява един от разказите, наименуван „ The Drone King " („ Кралят на търтеите " ). Кърт Вонегът е роден на 11 ноември 1922 година и умира на 11 април 2007 година Сред най-известните му творби са „ Майка нощ " (1961 г.), „ Котешка люлка " (1963 г.), „ Кланица 5 " (1969 г.), „ Закуска за първенци " (1973 г.) и доста други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР