Пет хуманитарни организации, които спасяват мигранти в Средиземно море, отказаха

...
Пет хуманитарни организации, които спасяват мигранти в Средиземно море, отказаха
Коментари Харесай

Пет организации отхвърлиха правилата на Италия за спасяване на мигранти в морето

Пет филантропични организации, които избавят мигранти в Средиземно море, отхвърлиха да подпишат кодекса за държание на държавното управление на Италия. Три други обаче поддържаха новите правила, заяви организация " Ройтерс ".

Хуманитарни лодки прибират над една трета от всички мигранти, стъпили на европейските крайбрежия. През 2014 година те спасяваха по-малко от 1% от мигрантите, демонстрират данните на италианската брегова защита.

Рим обаче се бои, че те подтикват трафика на хора от Северна Африка и окуражават мигрантите да поемат рисковия път към Европа. Правителството сформира кодекс на държание от 12 точки, към които желае организациите да се придържат.

Вътрешното министерство предизвести, че тези, отказали да подпишат документа, остават " отвън проведената система на морските спасявания, с всички съответни последици " от това.

Представителите на " Лекари без граници ", която е взела участие в спасяването на към 95 000 мигранти, бяха на срещата, само че отхвърлиха да подпишат кодекса. Организацията възразява на условието лодките ѝ единствено да извозват мигрантите до безвредни пристанища, вместо да ги трансферират на други плавателни съдове. Този метод на деяние разрешава на дребните лодки да останат в региона и да търсят още хора.

" Плавателните ни съдове постоянно са затрупани от огромния брой мигрантски лодки. Животът и гибелта са въпрос на минути в морето ", съобщи шефът на " Лекари без граници " в Италия Габриел Еминенте.

" Спасете децата " обаче поддържа кодекса и означи, че към този момент съблюдава множеството от разпоредбите. " Не бихме подписали, в случай че даже една точка пречеше на успеваемостта ни. Случаят не е подобен, нито една от тях няма да попречи на дейностите ни ", съобщи шефът на организацията в Италия Валерио Нери.

Базираната в Малта Migrant Offshore Aid Station (MOAS) и испанската Proactiva Open Arms се съгласиха на изискванията, за разлика от немските Sea-Watch, Jugend Rettet и Sea-Eye, както и френската SOS Mediterranee.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Бежанците (1972)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР