Пет години съдийката и Лозан Панов прокарваха политиката на олигарха

...
Пет години съдийката и Лозан Панов прокарваха политиката на олигарха
Коментари Харесай

Превзета държава: Кирил Петков готви Атанаска Дишева за конституционен съдия

Пет години съдийката и Лозан Панов прокарваха политиката на олигарха Иво Прокопиев

Продължават усилените и за жалост към този момент сполучливи опити на провалящата се власт да превземе всички основни институции в страната. Неистовото бързане, с което вършат това е елементарно обяснимо – при 15% рейтинг на ръководството и 17% доверие в премиера (изпреварен даже от ръководителя на най-малката парламентарна група) е пределно ясно, че към този момент въпросът не е дали ще има предварителни избори, а по кое време ще се организира ексклузивен парламентарен избор – наесен или напролет на идната година.

Лидерите на отиващата си Четворна коалиция явно са наясно с това и са решили да кадруват като за последно където могат и както могат. Според наши източници от 47-то Народно заседание към днешна дата главен детайл в разпределението на властовата баница са двете вакантни позиции в Конституционния съд.

Ясно за какво апетитите са големи – 9-годишен мандат, голяма заплата и значим инструмент за взимане на решения с голямо политическо значение. Нека напомним и друго – нали се сещате какъв брой неудовлетворен беше кандидат-депутатът Кирил Петков от решението на конституционните съдии, че е нарушил Основния закон на Републиката, лъжейки президента и българското общество за канадското си поданство. Сещаме се и по какъв начин Петков обществено се заканваше, че ще си назначава комфортни прокурори, на които да разпорежда на кого от политическите му съперници и враговете на неговите ментори-олигарси да издигнат обвиняване. Е, през днешния ден министър председателят Петков ще си назначава комфортни конституционни съдии. А съгласно информациите от Народното събрание първият печеливш се споделя Атанаска Дишева.

Коя е Атанаска Дишева?
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР