Пет дни след пожара, който изпепели детския отдел на библиотеката

...
Пет дни след пожара, който изпепели детския отдел на библиотеката
Коментари Харесай

Лили Иванова дарява над 6000 книги на изпепелената библиотека в Кубрат

Пет дни след пожара, който изпепели детския отдел на библиотеката в Кубрат, примата на българската сцена Лили Иванова инициира акция в обществените мрежи за възобновяване на вредите. С нейни средства, както и с финансовата помощ на десетки донори ще бъдат закупени 6 хиляди книги. А първото подаяние от детска литература беше на репортерите от БНТ-Русе.

Веднага щом схваща за опожарената читалищна библиотека в родния си град Кубрат, Лили Иванова приканва в обществените мрежи своите другари да оказват помощ. Откликват нейни почитатели с великодушни сърца, десетки компании, книжарници, както и футболен клуб " Лудогорец ".

" Лили още веднъж демонстрира огромното си сърце и благотворителност към Кубрат ", сподели Радослав Стойков връзки с обществеността Община Кубрат.

В пламъците изгоряха над 10 хиляди книги. Огънят, тръгнал от остаряла апаратура, е нанесъл вреди за над 50 хиляди лв..

" Унищожени са стелажи, маси, столове, книги, дограмата, която беше тук нова. Всичко, което се вижда би трябвало да се възобнови. Започваме нова седмица, с нови очаквания и сме сигурни, че всички дружно можем да се оправим ", изясни Милена Димитрова, библиотекар.

Доброволци от Кубрат чакат застрахователят да опише провалите, с цел да могат да влязат в изпепеленото помещение и да го разчистят.

" Моля, помогнете с книги, строителни материали. Нека отвърнем на положителното с положително ", прикани Толя Тодорова, доброволец.

Днес беше разкрита и дарителска сметка, на която ще могат да се превеждат средства за читалищната библиотека. А вярата на жителите на Кубрат е тя да бъде възобновена в най-кратки периоди, с цел да може да посреща любознателните си дребни читатели.

Репортери: Пл. Тонева, Д. Димитрова

Оператор: Пламен Андреев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР