Пет дни, след като главният прокурор Иван Гешев и заместникът

...
Пет дни, след като главният прокурор Иван Гешев и заместникът
Коментари Харесай

В най-кратки срокове. Инспекторатът към ВСС реши да провери изявленията на Гешев и Сарафов  


Пет дни, откакто основният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов размениха обвинявания в изменничество и манипулиране на каузи за “изнудване ” на политици, Инспекторатът към Висшия правосъден съвет (ИВСС) разгласи, че се е самосезирал и ще направи инспекция по случая.

Повод за реакцията на органа е, че в изказванията на двамата се съдържат “твърдения за държание, накърняващо независимостта на прокурора и държание, накърняващо престижа на правосъдната власт ”.

“Случаят е разпределен на контрольор при съблюдаване правилото на инцидентния асортимент. Проверката ще завърши в най-кратки периоди ”, заяви пресцентърът на ИВСС в петък.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Миналата седмица номинираната от ГЕРБ за министър председател Мария Габриел изненадващо се разгласи за оставката на Гешев, а Движение за права и свободи я поддържа. Веднага по-късно шестима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет внесоха искане за.

В началото на седмицата той отхвърли да подаде оставка и атакува, заканвайки се да направи разкрития за политическото въздействие в държавното обвиняване, а Сарафов изиска защита, тъй като се опасява от “методите на господин Гешев ”.

от Сарафов против Гешев и насрещни оферти за дисциплинарни производства против двамата. Другата седмица и да стартира процедурата по отстраняването на основния прокурор. Междувременно Гешев заяви, че е свикан в понеделник в Софийската градска прокуратура на разпит по дело за търговия с въздействие.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР