Пет браншови организации в животновъдството обявиха искания към Министерството на

...
Пет браншови организации в животновъдството обявиха искания към Министерството на
Коментари Харесай

Ще стане страшно в държавата! Животновъди: Парите до петък, иначе протести в изборния ден

Пет браншови организации в отглеждането на животни оповестиха претенции към Министерството на земеделието за финансова помощ и заплашиха, че в случай че до края на седмицата настояванията им не бъдат изпълнени, фермерите ще излязат на митинг, вместо на избори.
За осъществяване на настояванията им са нужни 32 млн. лв., които съгласно земеделците, са по сметките на Държавен фонд „ Земеделие “ и заплащането им единствено би трябвало да бъде подредено, предава Лупа.
До края на седмицата да бъде изплатена на всички земеделци помощта за загубите поради войната в Украйна,
желаеха недоволните фермери. Бюджетът за обвързано подкрепяне да не понижава, да бъде обезпечен и същият бюджет за автохтонните породи животни и да отпадне модуларната ставка за млякото.
Всички да получават идентични суми също са измежду настояванията на земеделците.
Сто огромни ферми, които са гръбнакът на българското отглеждане на животни, не са получили нито една стотинка подкрепяне през последните 10 месеца. В този подтекст 50% от млякото в България е вносно, и то изсъхнало. Подобна е обстановката и при месото, споделят фермерите.
Фермери от Централна България са се заканили, че в случай че до края на седмицата не получат подкрепяме, ще изколят животните си ритуално по пътищата.
Част от недоволните земеделци оповестиха, че желаят оставката на министър Вътев и целия му екип и предизвестиха, че в деня на изборите може да има фермерски митинги.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР