Песни за купон върху маса“… с други думи кючеци. Това

...
Песни за купон върху маса“… с други думи кючеци. Това
Коментари Харесай

10 от най-култовите поп-фолк песни за купон „върху маса“

Песни за ваучър „ върху маса “… с други думи кючеци. Това са песните, заради които поп-фолк музиката е наричана чалга. Но това са и песните, които всеки почитател на жанра знае и на които постоянно щрака с пръсти. Обикновено те съдържат двусмислени и занимателни текстове и заглавия като: „ 6 без 10 “, „ Тез червени домати “, „ Сандокан “, „ Птичи грип “ и т.н.

Това са песни, които най-често се извършват в заведения (кръчми) с живи оркестри, в които хората отиват да хапнат, пийнат, пийнат, пийнат още малко и да се повеселят. Най-честият сюжет минава през достоверен фолклор първоначално, след това малко поп-фолк, продължаваме с кючеците (когато към този момент всички са върху масите) и се приключва със сръбско (с скъсване на потници и ризи).

Тези части могат да се чуят в приветствените излъчвания по радиата и много рядко по малкия екран. В тях се залага повече на мелодията и по-малко на изпяването. Текстът пък би трябвало да е ненатоварващ и запаметяващ се със наложително повтарящ се няколко пъти рефрен. Сред 10-те попадат едни от най-актуалните мелодии през последните години, както и няколко евъргрийна.











Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР