Пещерният музей Ромел“ е Египет разкрива истинско нацистко съкровище“. Той

...
Пещерният музей Ромел“ е Египет разкрива истинско нацистко съкровище“. Той
Коментари Харесай

Египет показа "Пустинната лисица" на Хитлер

Пещерният музей „ Ромел “ е Египет разкрива същинско нацистко „ богатство “. Той е отдаден на един от най-известните немски генерали от Втората международна война. Ервин Ромел е бил пълководец на Немския африкански корпус и става прочут под прякора „ Пустинната лисица “, оповестява ДАРИК.

Прочул се е с умелите военни интервенции, които управлява в Северна Африка. Командвал е и немските сили против съюзническото навлизане през Ламанша в Нормандия и е считан от мнозина за най-хубавия пълководец в пустинните воеве на Втората международна война.

Музеят в Египет демонстрира доста персонални движимости на Ромел – фотоси, персонални оръжия, нацистки флагове и сувенири. Посетителите с интерес преглеждат експозицията и споделят, че са щастливи от опцията да видят неща, за които единствено са чели и чували.

Пещерата, в която се обитава музеят, е употребена като седалище на Ромен за военни интервенции по време на войните в Северна Африка. Ремонтът коства 2,5 милиона египетски паунда, което възлиза на близо 117 000 евро.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР