Пешеходни патрули следят от днес за обществения ред в централната

...
Пешеходни патрули следят от днес за обществения ред в централната
Коментари Харесай

Пешеходни патрули дежурят от днес в централната градска част на Плевен

Пешеходни патрули наблюдават от през днешния ден за публичния ред в централната градска част на Плевен. Инициативата е взаимна сред Общината и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, осведоми Лидия Петкова, шеф дирекция „ Обществен ред и сигурност “ в локалната администрация.

„ Патрулите са смесени, формирани са от служители на реда и инспектори от Общинския инспекторат. Те ще обхождат всекидневно пешеходната зона от пл. „ Ст. Стамболов ” при ДКТ „ Иван Радоев “ до края на Градската градина. Целта е униформените чиновници, които имат съответните пълномощия, и чиновниците от Инспектората освен да противодействат на възможни похищения на общинско имущество, само че и да наблюдават за спазването на общинската нормативна уредба. Идеята е да се подсигурява сигурността и спокойствието на жителите “, разяснява госпожа Петкова.

„ В последните месеци в Плевен се случиха редица хулигански прояви - вандали посегнаха на коледната декорация на централния площад „ Възраждане “, изчезна декорация и от дървета в границите на самодейността „ Приятели на Баба Марта “, работим по сигнал за вандалска демонстрация на младежи и от миналата нощ. При всички тези случаи, с цел да установим причинителите, използваме записи от камерите в регионите. Сега ще разчитаме и на наличието на смесените патрули “, показа Венцислав Катинов, шеф отдел „ Инспекторат “ при Община Плевен.

Смесените пешеходни патрули ще наблюдават и за съблюдаване на разпоредбите за придвижване на самостоятелните електрически транспортни средства /ИЕПС/. Причината е зачестилите сигнали от жители за безсистемно напредване на тротинетки в неразрешени за това пешеходни сектори. Правилата за самостоятелните електрически транспортни средства в община Плевен са регламентирани в настоящата Наредба №3 за публичния ред при потребление на пътни транспортни средства на територията на общината. Съгласно текстове в Глава пета Б: лица под 14-годишна възраст нямат право да ръководят ИЕПС. Лица на възраст от 14 до 16 години могат да ръководят ИЕПС единствено по велосипедната инфраструктура, а навършилите 16-годишна възраст могат да ръководят ИЕПС единствено по велосипедната инфраструктура и по уличната мрежа. Всички водачи на ИЕПС до 18-годишна възраст са длъжни да употребяват защитна каска. В урбанизираната територия на гр. Плевен и землището на града придвижването на ИЕПС е неразрешено в: Градската градина, пл. „ Възраждане “, пл. „ Стефан Стамболов “, ул. „ Васил Левски “ - в зоната от пл. „ Възраждане “ до пл. „ Свобода “, пешеходните алеи в парк „ Кайлъка “, на детските и спортните площадки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР