Песента Smells Like Teen Spirit от албума Nevermind на групата

...
Песента Smells Like Teen Spirit от албума Nevermind на групата
Коментари Харесай

Бебето от обложката на албум на Нирвана поднови иска си срещу групата

Песента " Smells Like Teen Spirit " от албума " Nevermind " на групата " Нирвана ", станала дълготраен химн на разочарованите младежи, трансформира лицето на рока.Този албум прави световноизвестни Кърт Кобейн и компания. Не по-малко коментирана е и обложката на  албума, на която голо бебе плува, с цел да хване банкнота от един $. Това бебе е към този момент огромен мъж. 

Мъжът, който е сниман преди години като голото бебе на обложката на албума " Nevermind ", внесе още веднъж желае си против групата с обвиняване за полова употреба, откакто по-рано арбитър отхвърли първичната му тъжба, оповестиха Ройтерс.

" Nevermind " е вторият и най-успешен албум на американската гръндж група.

Елдън е подал в съд в Лос Анджелис поправения си иск, в който твърди, че " сластното изображение " на корицата на албума всъщност е " детска порнография ", с чиято помощ групата е спечелила десетки милиони долари за негова сметка.

Сред 10-имата ответници са барабанистът на " Нирвана " Дейв Грол, басистът Крист Новоселич, Кортни Лав, вдовицата на фронтмена Кърт Кобейн, фотографът Кърк Уедъл и няколко звукозаписни компании. Елдън желае от всеки от тях минимум 150 000 $ обезщетение.

Елдън е сниман за корицата на албума, когато е четиримесечно бебе, което плува голо към банкнота на рибарска кукичка. Той твърди, че изображението му е предизвикало " доживотни вреди ".

Елдън внесе редактираната си жалба девет дни откакто арбитър отхвърли първичната версия на желае му от август предходната година с аргумента, че отбраната му не е дала отговор в период на възраженията на обвинените.

Адвокатите на " Нирвана " внесоха искане жалбата да бъде отхвърлена, защото е заведена много след 10-годишния интервал на отминалост, очакван от един от законите, на които стъпва желае, а различен представен закон не е бил в действие през 2003 година и не е с назад деяние.

" Елдън в продължение на три десетилетия се е възползвал и печелил като звезда, представяйки се като " бебето Нирвана ", се споделя в причините на юристите на " Нирвана ". 

" Той театралничи неведнъж във възстановка на фотографията от корицата на албум против възнаграждения, името на албума " Nevermind " е татуирано върху гърдите му, взел участие е в телевизионно токшоу, облечен в костюм, който имитира голо тяло като подигравка на облика от фотографията, продава в eBay копия от корицата на албума със собствен подпис и е употребявал връзката си с албума, с цел да притегля дами ".

Новият иск включва декларация от графичния дизайнер на албума, която съгласно юристите на Елдън потвърждава, че групата и " Гефън рекърдс " преднамерено са желали пенисът на бебето да се вижда и да употребяват изображението с користни цели.

" Nevermind " излиза на 24 септември 1991 година и засенчва незабавно двойния албум на Guns N` Roses " Use Your Illusion I & II ", пуснат седмица по-рано. " Нирвана " насочва вниманието към грънджа и изгубените илюзии. Успява да хвърли сянка и върху съперници като " Пърл джем " или " Саундгардън ", даже да детронира Майкъл Джексън от първото място в класациите след няколко месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР