Песента на италианските антифашисти Белла, чао вчера огласи турския град

...
Песента на италианските антифашисти Белла, чао вчера огласи турския град
Коментари Харесай

Диверсия: Белла, чао!“ звуча от.. джамии в Измир

Песента на италианските антифашисти " Белла, довиждане " през вчерашния ден огласи турския град Измир, като източникът на музиката беше повече от необикновен - минаретата на някои от локалните джамии, оповестява " Бианет ".

Местните религиозни управляващи в началото изобщо отричаха това да се е случвало, а по-късно (заради десетките видеа в обществените мрежи с необикновеното изпълнение) оповестиха, че проверяват измама. " Според нашия първичен разбор, незнайни лица са саботирали централизираната ни система за апел към молитва ", оповестиха от ведомството, съобщи bTV.

Това не е просто смешка с по-религиозните поданици на града, а явно политическа акция. " Белла, довиждане " е още от времената на Втората международна война, само че закупи особена новост в южната ни съседка през последните години - по времето, в което режимът на Реджеп Ердоган се бетонира във властта.

Изключително известната фолк рок група " Груп Йорум " преведе текста на турски и песента стартира да се чува на манифестации на опозицията. Музикантите поддържат и идеята на кюрдите за независима страна, което се оказа задоволителен мотив да станат обект на гонене от управляващите и да им се забрани концертната активност.

В знак на митинг създателите оповестиха гладна стачка, като двама от тях - певицата Хелин Бьолек и басистът Ибрахим Йорум, починаха.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР