Песен можем да посветим на този ароматен фасул с наденички

...
Песен можем да посветим на този ароматен фасул с наденички
Коментари Харесай

Фасул с наденички и пресни зеленчуци

Песен можем да посветим на този благоуханен боб с наденички и пресни зелнечуци, ария

Необходими Продукти

● фасул - 400 г
● лук - 1 глава
● моркови - 1 бр.
● домати - 1 бр.
● сол - на усет
● черен пипер
● червен пипер - 1 с.л сладостен
● брашно - 1 с.л
● чушки - 1 бр. алена
● чубрица - 1 щипка
● магданоз - 1/3 връзка
● олио
● наденички - 6 бр. дребни

Начин на подготвяне

Почистваме фасула. Накисваме го да престои една нощ затрупан с вода в тенджера. След това изхвърляме водата. В тенджера наливаме чиста вода, прехвърляме фасула. Слагаме да се вари и като заври изхвърляме водата.

Наливаме още веднъж вода, тъй че да е доста над фасула. Оставяме го да къкри. Почистваме моркова и го нарязваме на доста ситно. Почистваме чушката от семки и ръкохватка, нарязваме го на дребно. Белим домата и го режем на ситно. Магданоза го нарязваме на ситно.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган слагаме малко олио и запържваме леко зеленчуците, без нарязаните на дребно домати. Разбъркваме и го дърпаме. Като поомекне фасулът, прибавяме всички зеленчуци от тигана и отново оставяме да ври на муден огън. Подправяме със сол и черен пипер на усет.

Добавяме чубрица и магданоза. Почти като е подготвен прибавяме доматите и отново оставяме да ври. Правим си запръжка от брашно и червен сладостен пипер. В тиган слагаме малко олио да загрее, прибавяме аления пипер и бъркаме. Добавяме брашното и отново се разбърква.

След това към запръжката се поставя малко от течността, до момента в който стане хомогенна примес. Добавяме я към фасула. Разбъркваме. На наденичките вършим внезапни през средата, след това ги режем на половинки. В обособен тиган преди този момент в олио запържваме наденичките. Слагаме наденичките да поврят във фасула.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР