Перу временно спря клиничните изпитания на за коронавирус, произведена от

...
Перу временно спря клиничните изпитания на за коронавирус, произведена от
Коментари Харесай

Неврологичен проблем при доброволец спря изпитанията на китайска ваксина в Перу

Перу краткотрайно спря клиничните тествания на за ковид, създадена от китайския колос Sinopharm, откакто откри неврологични проблеми при един от доброволците, заяви БГНЕС.
От Националният здравен институт обявиха, че са решили да пресечен процеса, откакто доброволец е получил усложнения с придвижването на ръцете си, оповестяват локалните медии.
 Още 500 млн. $ влагат в китайска ваксина против COVID-19 Още 500 млн. $ влагат в китайска ваксина против COVID-19
Финансова инжекция от половин милиард $ получава производителят на китайската анти-COVID ваксина CoronaVac. От компанията се надяв...
„ Преди няколко дни сигнализирахме, както се изисква от нас, на регулаторните органи, че един от нашите участници (в опити) е показал неврологични признаци, които биха могли да подхождат на положение, наречено Синдром на Гилен-Баре “, сподели основният откривател Герман Малага в коментар пред медии. Синдромът на Гилен-Баре е рядко и незаразно разстройство, което визира придвижването на ръцете и краката. Перу разгласи краткотрайна изключителна здравна обстановка в пет района през юни след голям брой случаи.
През 70-те години на предишния век акция за имунизиране на американци против хипотетично опустошителния вариант на свинския грип беше спряна, откакто към 450 от имунизираните развиха синдрома, който също може да причиняти парализа.
Клиничните тествания в Перу за имунизацията на Sinopharm трябваше да приключат тази седмица след проби върху към 12 000 души. Ако са сполучливи - което няма да стане известно доникъде на 2021 година – се чака държавното управление на Перу да закупи до 20 милиона дози, с цел да имунизира две трети от популацията си.
Перу има едно от най-високите равнища на смъртност на глава от популацията от вируса, който към петък е предизвикал 36 499 смъртни случая и 979 111 инфекции.
 Мосад вкарал в Израел китайска ваксина против COVID-19 Мосад вкарал в Израел китайска ваксина против COVID-19
Външното разузнаване Moсад е донесло китайската ваксина против ковид в Израел през последните седмици, с цел да бъде тя проучена, пре...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР