Перспективите за развитие на взаимоотношенията във военната сфера бяха обсъдени

...
Перспективите за развитие на взаимоотношенията във военната сфера бяха обсъдени
Коментари Харесай

Министър Заков се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия

Перспективите за развиване на взаимоотношенията във военната сфера бяха разисквани на среща на министъра на защитата Драгомир Заков с Н. Пр. доктор Роб Диксън, ексклузивен и пълномощен дипломат на Обединено Кралство Англия и Северна Ирландия.

В извършените диалози участваха бригаден военачалник Радостин Илиев, шеф на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ и аташето по защита на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия капитан I сан Алекс Буш.

На срещата беше маркиран градивният разговор по въпросите на съдействието в региона на защитата сред двете страни. Обсъдени бяха въпроси от настоящия дневен ред на сигурността и изтъкнати обичайно положителните връзки и положителното равнище на взаимни военни учения, тренировки и образования. Министър Заков оцени напъните и ангажираността на Обединеното Кралство за даване на поддръжка за повишение на оперативната съгласуемост и качествата на българските Въоръжени сили.

Развитието на военно-техническото съдействие, взаимоотношението и построяването на качества за киберсигурност и киберзащита също бяха измежду дискутираните тематики.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР