Пероралното лекарство, одобрено от регулаторните органи в САЩ за лечение

...
Пероралното лекарство, одобрено от регулаторните органи в САЩ за лечение
Коментари Харесай

Напредък: В САЩ пуснаха лекарство за следродилна депресия

Пероралното лекарство, утвърдено от регулаторните органи в Съединени американски щати за лекуване на следродилна меланхолия, към този момент е налично в аптеките, разгласи Юнайтед прес интеренешънъл. Медикаментът се продава в Съединени американски щати под комерсиалното название Zurzuvae. Той би трябвало да оказва помощ на дамите да възстановят прочувственото си равновесие след раждане.

" Критично значимо е обществото да припознае следродилната меланхолия като съществено положение ", сподели Уенди Дейвис, изпълнителен шеф на организацията " Постпартум съпорт интернешънъл ", допълвайки, че дамите от расовите малцинства са непропорционално наранени от неналичието на грижа. " Подобни медикаменти са знак за това, че сме една стъпка по-близо до приоритизиране на майчиното здраве. "

Американската организация по храните и медикаментите утвърди медикамента през август тази година. 

Следродилната меланхолия е съществено и евентуално застрашаващо живота положение, при което дамите изпитват горест, виновност, отмалялост, чувство за малоценност. В някои по-тежки случаи те могат да наранят себе си или детето си. Следродилната меланхолия може да наруши връзката сред майката и детето и затова може да има тежки последици за физическото и прочувственото развиване на бебето, сподели доктор Тифани Форкион, шеф на отдела по психиатрия към Агенцията по храните и медикаментите.

Една от осем дами в Съединени американски щати развива следродилна меланхолия преди или след раждането. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР