Перник. Аварийните екипи работиха непрестанно за дренирането на терена и

...
Перник. Аварийните екипи работиха непрестанно за дренирането на терена и
Коментари Харесай

Перник: Продължава работата за укрепване на пътя към Трън, засегнат от свлачище

Перник. „ Аварийните екипи работиха непрекъснато за дренирането на терена и към този момент стартира насипването на наедрял камък и скална маса. Тази заран бе спряно просмукването на вода под пътното платно. Надяваме се да можем да укрепим терена под платното бързо и да възстановим придвижването. Изсичаме растителността по ската над платното и обезпечаваме сигурността на водачите. Предстои бързо ново залесяване, тъй че укрепването на терена да е трайно ”. Това съобщи регионалният шеф Ирена Соколова на място от засегнатия сектор, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Перник .
„ При положителни метеорологични условия още на следващия ден пък ще стартира полагането на асфалт в компрометирания сектор ”, добави Соколова.
Служители на „ Пътна полиция ” са ситуирани на разстояние от 10 км преди влизане в град Трън и насочват водачите по обходния маршрут през селата Велиново и Глоговица.
Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова съобщи, че през вчерашния ден е била образувана група взаимно с ВиК, която е обходила цялото трасе на основния тръбопровод. При инспекцията е открито, че няма теч на водопровода, преминаващ през региона на свлачището.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР