Перничанинът Стойне Ставрев-Кемпеса, изтърпяващ присъда от 15 г. за кражба

...
Перничанинът Стойне Ставрев-Кемпеса, изтърпяващ присъда от 15 г. за кражба
Коментари Харесай

Осъден за кражба на 1,3 млн. лв. иска 150 хил. лв., лежал в тясна килия с пушачи

Перничанинът Стойне Ставрев-Кемпеса, изтърпяващ присъда от 15 година за кражба на 1,3 млн. лева от банка желае обезщетение от 150 000 лева от Групово дело " Изпълнение на наказванията ".

Съдът в Кюстендил обаче отхвърли желае му като необоснован. Ставрев лежи в пандиза в Бобов дол и твърди, че от 3 юни 2018 до 14 февруари 2019 година имал физически и душевен дискомфорт, тъй като бил в тясна килия с още двама пандизчии пушачи, осветлението било едва, нямало проветрение.

В хода на делото станало ясно, че банковият обирджия в действителност е лежал известно време в по-тясна килия, само че това се налагало поради ремонт на постройките в пандиза. В помещението обаче имало задоволително светлина и се проветрявало. От извлечение от картата му, с която пазари от затворническата лафка пък станало ясно, че той постоянно купува цигари. В правосъдното съвещание Ставрем обяснил, че купува цигарите, с цел да играе на комар и да си купува ракия, както и да заплаща на други лишени от независимост да чистят групата.

Магистратите отхвърлиха желае на Кемпеса заради необоснованост.

Ставрев бе наказан от окръжния съд в Благоевград на 15 година затвор. За интервала от 5 март до 15 април 2010 година от банкови сейфове в публичния трезор на благоевградски слон на банка той лишил пари на разнообразни лица и компании общо за 1 299 95,23 лева /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР