Перничани излизат на шествие с жълти жилетки заради водната криза.Проявата,

...
Перничани излизат на шествие с жълти жилетки заради водната криза.Проявата,
Коментари Харесай

Перничани протестират с жълти жилетки заради кризата с водата

Перничани излизат на шествие с жълти жилетки поради водната рецесия.

Проявата, проведена от инициативния комитет „ Спаси Перник ”, ще стартира в 12.30 часа пред Съдебната палата и ще мине през центъра на града до площад „ Кракра “, предава БНР.

Перник и близките обитаеми места са на воден режим от 18 ноември, а на 21 декември бе оповестено и бедствено състояние. В четвъртък стана ясно, че бедственото състояние в общината ще бъде удължено с 30 дни, считано от 28 декември 2019 година

Протестиращите желаят всички управителни длъжностни лица, виновни за рецесията с безводието, да подадат оставки и да бъдат подведени под правосъдна отговорност. Те също по този начин желаят и незабавно да бъде определен нов шеф на „ ВиК ”.

Настоява се също за присъединението на различни водоизточници за зареждане на общината с вода, замяна на водопреносната мрежа в града и безплатна помощ от страна на страната за справяне с рецесията и превъзмогване на отрицателните последствия от нея.

След шествието в 13.30 часа в централния пернишки храм „ Св. Иван Рилски ” ще бъде отслужен молебен за превъзмогване на безводието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР