Перфекционизмът по отношение на ум, тяло и кариера е във

...
Перфекционизмът по отношение на ум, тяло и кариера е във
Коментари Харесай

Рисковата черта от характера, която се среща все по-често

Перфекционизмът във връзка с разум, тяло и кариера е във напредък измежду младежите, открива проучване. Съвременните студенти са доста по-силно захласнати от устрема към съвършенство спрямо връстниците им преди 30 години. Сравнението, което дават обществените медии евентуално е един от главните фактори, които способстват за наклонността.

„ Меритокрацията в актуалното общество кара младежите от ден на ден да поставят старания, да гонят достижения и да извършват професионални упования. Резултатът е растящият перфекционизъм измежду младото потомство “ – споделя доктор Томас Къран, водещият създател на проучването.

То обгръща 41 641 души от Съединени американски щати, Канада и Англия и изследва три вида перфекционизъм:

  • Самоориентиран перфекционизъм: вътрешният блян към съвършенство.
  • Социално постановен перфекционизъм: стремежът да се реализира избран стандарт за съвършенство, натрапен извън.
  • Ориентиран към другите перфекционизъм: използването на нереалистични стандарти за съвършенство към близките.

В интервала сред 1989 и 2016 година видът перфекционизъм, който е повишен най-значително, е „ обществено предписаният “ – неговото ниво се е нараснало с 33 %. Ориентираният към другите перфекционизъм е повишен с 16%, а вътрешният – с 10%.

Според учените това се дължи на възходящата конкуренция сред младежите, с цел да реализиран обществените стандарти за триумф. Според тях все по-силната конкуренция за оценки, кариера и външен тип е нездравословна. В лицето на сходен напън е мъчно да се поддържа положително психологично здраве. Това са част от аргументите, които изясняват за какво нивата на меланхолия, безпокойствие и самоубийствени мисли са по-високи измежду младежите през днешния ден, в сравнение с преди 10 години.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР