Перфектният спътник за хората, които работят здраво, но и играятMSI

...
Перфектният спътник за хората, които работят здраво, но и играятMSI
Коментари Харесай

Лекота, стил и мощ за бизнес геймъри и визуални творци: MSI Stealth 16 Studio

Перфектният сателит за хората, които работят крепко, само че и играят

MSI Stealth 16 Studio e лек, мощен и моден ноутбук за работа и развлечение
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Мобилен компютър и за бизнес, и за игри, който наподобява добре във всяка обстановка и не тежи безумно – тази задача е „ безконечното ” предизвикателство на лаптоп-индустрията, а едно от най-ефектните решения е MSI Stealth 16 Studio, новото украшение на тайванския производител. Очарователно лек, мощен, моден на тип, той е сексапилен и е събрал в себе си най-хубавото от Intel и Nvidia.

С този ноутбук човек може да работи на високи обороти, да се забавлява, да играе. MSI Stealth 16 Studio е съвършеният сателит за хората, които работят крепко, само че и се забавляват с игри за отмора; за дизайнерите и основателите на цифрово изкуство, за геймърите; за цифровите номади.

В проектирането на „ стелт ” модела е преследван – и открит – съвършеният баланс сред продуктивност, лекост, добър надзор, прекрасен външен тип, безукорен екран за всевъзможни условия, първокласен тон.



Сърцевина от най-ново потомство

Трудно ще се откри задача, която да му се опре: MSI Stealth 16 Studio A13V съчетава 14-ядрен процесор Intel от 13-то потомство – Core i7-13700H – с графика за преносими компютри Nvidia GeForce RTX 4070. Благодарение на тази мощна композиция както натовареният ден в офиса, по този начин и вечерните игрални сесии с най-новите заглавия не са проблем за Stealth 16 Studio. Няма да го затруднят и задания за обработка на фотоси, видео и 3D наличие или други „ тежки ” графични процеси. Благодарение на технологията на Nvidia преносимият компютър чудесно възпроизвежда „ сложните ” задания по следене на придвижването на светлината, постигайки фотореалистичност.





С сходна мощност, необятна употреба и моден дизайн MSI Stealth 16 Studio A13V попада във високия клас машини, като ловко балансира сред функциите си на продуктивен бизнес-лаптоп, компютър за игри и правилен прислужник на цифровите създатели.

Под капака се крият до 64 гигабайта DDR5 памет и няколко „ хитри ” системи за работа с графика, дейно изстудяване и кристална картина. Измежду тях една от най-важните е MSI GPU Switch (MUX), която изкусно балансира сред високомощния режим на интензивно натоварване и оптималните режими за икономисване на силата.

Като стана дума за изстудяване, и тук е вграден комбинираният метод, при който единна тръбна система се грижи за температурата и на централните процесори, и на графичните. „ Споделените тръби ” са прикачени и към CPU, и към GPU, тъй че усъвършенстват термалните свойства, с цел да отприщят продуктивността на системата.




Дизайн с доста лица

Външният тип на MSI Stealth 16 Studio A13V притегля погледите на близките с грациозност и жанр. Визуално преносимият компютър наподобява обикновен, изчистен от елементи, тънък, в същото време е много друг от всичко познато.

Този модел има две разновидности. Едната е снежнобяла, а другата е мрачно, мастилено синя, като нощно небе. Нашето тестово устройство е тъмносиньо.

Няма транспарантни пластмасови ъгли, святкащи корпуси, искрящи бутони. Единствено на задната страна се вижда надписът „ Stealth ”, дискретно осветлен, върху тънка линия с огледално покритие.

Виждате ли, други мощни модели преносими компютри търсят метод да сграбчен очите с „ натрапчива ” осанка, само че тук е тъкмо противоположното – сдържаният, предпазлив облик безшумно кара погледите да се извъртят и да го проследят.  






В духа на финия, грациозен дизайн преносимият компютър е предостатъчно лек и тъничък. В най-дебелата си част е под два сантиметра. По отношение на тежестта Stealth 16 Studio принадлежи към най-леките претенденти в категорията на мощните преносими компютри за работа, гейминг и графика: една концепция под 2 кг. Е, за сметка на това зареждането е с тегло 576 грама.

Висококачествени материали са вложени в основаването на корпуса на Stealth 16 Studio. Комбинацията от алуминий и магнезий придава на устройството освен лъчение на финес и непоклатимост, само че и понижава тежестта му. Тази сплав получи отличие на тазгодишното ревю CES.  

Комуникации

Подреден, въздържан – подобен е MSI Stealth 16 Studio A13V на тип, подобен е и в вариантите за информационна съгласуваност. Броят и типът на портовете и конекторите обезпечават базовите потребности на мобилния човек, без значение дали е в офис, кафене, аероплан, парк, чакалня, гейм-клуб. Наличните интерфейси дават всичко належащо за ежедневната активност.

Отляво намираме мрежов порт, HDMI конектор, читател за microSD карта и USB 3.2 Gen2 Type-C / DP. Отдясно, паралелно с врата за зареждане, намираме USB 3.2 Gen2 Type-A порт, Thunderbolt 4 порт с функционалност за обезпечаване на електрозахранване (PD) и аудио-жак. Безжичните връзки са показани както прилича на всеки съвременен преносим компютър в днешно време, с Wi-Fi и Bluetooth.



Накратко, има задоволително благоприятни условия да се включи външен екран и общоприета външна страна (клавиатура и мишка) при потребност, дори да заредите някой и различен смарт телефон.

Дисплей за всяка обстановка

MSI Stealth 16 Studio A13VG идва с 16-ичов QHD+ екран със съответствие 16:10. Със своята периодичност на освежаване от 240 Hz той е основан да извършва категорично желанията на геймърите.

Яркостта му е над 400 кандела на кв.м., което го прави удивително ослепителен. Но да оставим мерните единици настрани – той се вижда приемливо добре даже под директна слънчева светлина. Принос за това има и матовата повърхнина на екрана, която не разрешава отражения.




За този екран е значимо да се знае още, че има съвършено покритие на sRGB палитрата, чудесно възпроизвежда P3 цветовата гама и се оправя добре с AdobeRGB палитрата. С сходни данни екранът ще удовлетвори работещите с изображения, видео, графика, планиране и начертаване.  

Звук от дълбините

Ако първото усещане от този преносим компютър е неговият тънък дизайн, а второто – яркият екран, то третото, което кара човек да ахне, е звукът. Той е богат и кондензиран, триизмерен, бездънен. Нещо като „ ултра-HD ” на озвучаването, с помощта на вградените 6 модула: 2 колонки и 4 буфера. Ухото усеща звука като триизмерно прекарване, макар че образно нищо не подсказва каква аудио-мощ е скрита тук.




Клавиатура за всяко въодушевление

MSI Stealth 16 Studio A13V има 6-редова „ чиклет ” клавиатура, в това число и числова клавиатура вдясно. Ходът на всеки клавиш е доста къс, елементарно е за писане. Гладките бутони обезпечават приглушен тон на удара – „ тракането ” по клавиатуата в действителност е леко, тънко, като образа на самия преносим компютър, установихме по време на нашия допир с този „ стелт ”. Няма да притеглим ядосани погледи, в случай че измежду някой спокоен офис се заловим да напишем небрежно имейл – шумът е нищожен и няма да подразни никого.

Подсветката има три равнища на бляскавост. Цветовете обаче са мястото, където може да се реализира най-забележителен израз на характерност. Диодите, които осветяват бутоните, могат да се програмират за разнообразни цветове и резултати. Това става от софтуерния център SteelSeries, откъдето могат да се употребяват десетина подготвени „ палитри ” или пък човек да си направи лична конфигурация. Тя е толкоз прецизна, че можем да задаваме цветове и резултати за всеки обособен клавиш. Потребителите с повече фикция могат да си вършат групи бутони с разнообразни образни резултати.





Клавиатурата е ситуирана „ надълбоко ” във вътрешността ъм екрана, отваряйки пространно място, което да послужи за поставка на дланите. По средата обаче има също толкоз просторен… тъчпад! С размери 13,1×8,2 см той е като самолетно летище за пръстите на ръката.

Тъчпадът е радушен и доста акуратен, даже към краищата. Приятен е за потребление, с ясна и отчетлива противоположна връзка. Това, което прави усещане, е неналичието на датчик за пръстов отпечатък върху тъчпада – дребното правоъгълниче за различаване на пръстите е изнесено настрана, вдясно.



Мощност или тишина

В духа на игровите преносими компютри на MSI този модел има няколко режима на работа, които залагат на друго ниво на натоварване и изстудяване. Суперефективният режим значи оптималната мощ за процесорно-графичния блок. В това положение ноутбукът е подготвен да обезпечи „ зверско ” прекарване на цената на повечко топлота, повечко изстудяване и по-бързо привършване на батерията. MSI Cooler Boost 5 би трябвало да оказва помощ в оправянето с топлинните резултати: 2 вентилатора и 5 тръби се грижат да лишават непотребните градуси от вътрешността на устройството и да ги пратят на открито.

Другата прекаленост е режимът „ супер-батерия ”, при който наличният заряд се употребява спестовно и човек може да работи десетки часове. По средата сред тези две крайности разпознаваме режим за цялостна тишина, който е скъп при престой в офиси и коуъркинг-центрове, както и един за „ оптимално ” балансиране на мощ по отношение на енергоконсумация – нещо като „ златната среда ” сред мощ и икономисване на тока.





Сигурност

Като преносим компютър за цифровите номади, които работят, творят и играят, MSI Stealth 16 Studio A13V би трябвало да има всичко за отбрана на данните. Вече стана дума за наличния читател за пръстов отпечатък, само че наред с него Windows 11 поддържа и лицево различаване, което може да се ползва с помощта на вградената уеб-камера. Тя пък е с капаче, още веднъж за задачите на сигурността. MSI са се погрижили и за съществуването на Firmware Trusted Platform Module (fTPM) 2.0 – технология за криптографска отбрана.



MSI Stealth 16 Studio A13V – съществени механически данни:



Наличност и цена

Лаптопът за бизнес-геймъри и цифрови създатели MSI Stealth 16 Studio A13V е наличен в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на тайванския производител. Цените на модела стартират от 5999 лева за настройка с 32GB RAM и 1TB M.2 NVMe SSD. Моделът е съпроводен с гаранция от 24 месеца.
35
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР