Перфектната кулинарна 3 в 1 комбинация - агнешко, ориз и

...
Перфектната кулинарна 3 в 1 комбинация - агнешко, ориз и
Коментари Харесай

Агнешка Плешка с Ориз и Спанак

Перфектната кулинарна 3 в 1 композиция - агнешко, ориз и спанак

Необходими Продукти

● агнешка плешка - 1 бр.
● сол

За плънката


● ориз - 1 цялостна к.ч. /80 - 100 г/
● агнешки дреболии - сварени и нарязани на ситно
● масло - 30 г /1 цялостна с.л./
● бульон - 1 кубче пилешки
● спанак - 100 - 150 г свеж /15 - 20 листа/
● свеж лук - 1 филиз
● джоджен - 10 листа свеж /1 ч.л. сушен/
● риган - 2 клончета свеж /1 ч.л. сушен/
● червен пипер - 2 ч.л.
● сол
● олио

Начин на подготвяне

Напълвам по-голяма тенджера със спанак и наквасвам листата в нея. Измивам ги хубаво, тъй че да не остане пръст по тях. Изплаквам ги в течаща вода. Бланширам спанака - само че го оставяйте дълго във водата, тъй като листата на спанака са нежни и ще се разкашкат. Нарязвам лука на ситно, удушавам го за малко в олио и масло.

Прехвърлям измития и отцеден ориз, запържвам до момента в който стане стъклен и прибавям сварената и нарязана на ситно агнешка дреболия. Поръсвам с червен пипер, прибавям бланширания спанак.

Заливам със 160 мл пилешки бульон, удушавам на муден огън, до момента в който оризът поеме течността. В самия край посипвам с джоджен и риган. Оставям плънката да се охлади.Обезкостявам плешката - с цел да се получи джоб, в който ще сложа плънката.

Осолявам плешката от всички страни, втриваме добре, оставяме месото да престои за 15 мин. Пълня го с по този начин приготвената плънка, затварям с клечки за зъби или зашивам с конец.

Поставям в намазнена тава за печене, посипвам с червен пипер, като втривам добре. Наливам малко вода, покриваме с алуминиево фолио, слагам в умерено затоплена фурна.

Пека на 180 градуса за 90 мин. Отстранявам фолиото и дозапичаме до златисто. Понеже у дома доста обичат плънката, постоянно и подготвям двойна доза от ориза и половината го поставям към плешката, по средата на печенето.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР