Пеп Гуардиола защити своя Манчестър Сити от това, че отборът

...
Пеп Гуардиола защити своя Манчестър Сити от това, че отборът
Коментари Харесай

Хосеп Гуардиола: Легенди като Никлаус и Джордан са губили по-често, отколкото са печелили

Пеп Гуардиола отбрани своя Манчестър Сити от това, че тимът към момента не е печелил Шампионската лига, акцентирайки върху това, че даже спортни митове като Джак Никлаус и Майкъл Джордан са губили по-често, в сравнение с са печелили.

Сити се изправя против Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на ШЛ, като първият мач е на „ Етихад “ във вторник вечер, откакто доближиха последните осем в шампионата шест следващи пъти, само че към момента не са вдигали трофея.

Най-близо до успех „ жителите “ бяха през 2021 година, когато те изгубиха от Челси с 0:1 в Порто. Гуадиола сграбчи оценката на два пъти с Барселона и приема обстоятелството, че упованията след идването му отпред на манчестърци е било, че ще изведе „ небесносините “ до европейски успех.

„ Искаме да опитаме. Чест е да бъдем тук, против първокласен клуб като Байерн Мюнхен. Щастливи сме да бъдем тук. Трябва да си го заслужим. Преди 6-7 години, когато дойдох тук „ ти си тук, с цел да спечелиш Шампионската лига “. Случва се всеки сезон. Опитахме всеки сезон, само че има тимове, против които се изправяме и са също положителни и желаят да завоюват шампионата “, показа той на конференцията преди срещата.

Испанският управител изложи причини, че най-изявените спортисти губят по-често, в сравнение с печелят.

„ Искаме да опитаме, само че това не значи, че ще спечелим. Джак Никлаус, какъв брой Мейджъра изигра той в кариерата си? 120? Колко завоюва? 18 – уау. Той загуби повече, в сравнение с завоюва. Майкъл Джордан, най-хубавият спортист, завоюва шест трофеи на НБА. Колко години игра той? 16? Той загуби повече, в сравнение с завоюва. Тези срещи са толкоз сложни. Важното е да сме тук, да играем добре и дадем максимума си. Ако изгубя, изгубя. Не съм съвършен “, сподели още Пеп.

В утрешния конфликт Сити ще се изправят против тим на Байерн с Томас Тухел отпред. Именно Тухел завоюва дуела с Гуардиола на финала в ШЛ преди два сезона, като двамата бяха противници и в Бундеслигата, където испанецът бе отпред на Байерн, а Тухел на Майнц 05 и Борусия Дортмунд. Преди достигането си до четвъртфиналите, баварците бяха ръководени от Юлиан Нагелсман.

„ И двамата са доста изобретателни във връзка с тактическите обединения и метода на игра. Видяхме метода, по който Байерн Мюнхен играе при Тухел, само че може би на следващия ден той ще опита нещо ново. Винаги се опитваме да сме подготвени и да разберем какво е това. Те имат качество във всички зони на терена. Щеше да ни бъде мъчно против Нагелсман и ще бъде мъчно против Тухел. Но в същото време, не обръщам доста внимание върху тях, а се пробвам да се съсредоточвам върху нашия отбор. Байерн не е тим, който е построен с мисълта, че нещата ще се получат на реванша. Те ще дойдат тук за успеха. От моя опит при тях, няма значение къде играеш – би трябвало да си Байерн Мюнхен и да търсиш триумфа. Ако се пазят повече от елементарното, ще е тъй като се оправяме добре, а не тъй като техният метод е да дойдат тук и да стоят надълбоко в защита “, добави Гуардиола.

How many majors did Jack Nicklaus win?
How many NBA titles did Michael Jordan win?

Pep Guardiola on Man City`s quest for a Champions League trophy
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР