Пеп Гуардиола изглеждаше съсипан след поражението на Манчестър Сити от

...
Пеп Гуардиола изглеждаше съсипан след поражението на Манчестър Сити от
Коментари Харесай

Съсипаният Пеп цитира Кройф и отсече: Играхме невероятно, не бих променил нищо

Пеп Гуардиола изглеждаше унищожен след провалянето на Манчестър Сити от Реал Мадрид с дузпи в четвъртфиналния реванш в Шампионската лига.

Каталунският треньор за повторно отпада против " кралете " в шампионата единствено за последните три години. Веднъж ги отстрани на полуфинал предишния сезон, след което подвигна купата.

" Играхме необикновено - сподели Пеп. - Изключително даже. Нямам никакви забележки към играчите си. Резултатът е подобен, какъвто е.

Йохан Кройф споделяше, че във футбола шанс не съществува. Съгласен съм с него.

Но има мачове, в които губиш макар играта си. Ние бяхме на практика идеални в този мач. Направихме всичко.

Сега ни е гадно и се усещаме зле, тъй като сме отпаднали. Но чувството у мен не е като за нещо, което сме пропуснали да създадем. Не бих трансформирал безусловно нищо в проекта ни за мача и в играта на тима.

За да елиминираш Реал в този шампионат, би трябвало да си на най-високо си равнище. И ние го направихме, бяхме тъкмо това. Но не стигна.

Дузпите...?

Ясно, там здравите нерви и дребните елементи вземат решение. Бернардо Силва искаше да извърши дузпа, а той е благонадежден и отличен състезател. Затова и би. Изпусна, само че това се случва.

Не знам каква рецензия да насочва към играчите си. Не намирам защо. Не знам дали някой може да играе по-силно против Мадрид. "

Гуардиола отвърна и на упреците, че е сменил асовете Кевин де Бройне и Ерлинг Холанд преди най-важната част от мача - продълженията и дузпите.

" Те сами желаеха промяна, тъй като бяха доста изтощени. Не можеха да продължат, рискувапме да се контузят и нямахме избор ", разяснява мениджърът на Сити.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР