Пентагонът твърди, че украинските въоръжени сили напредват в източната и

...
Пентагонът твърди, че украинските въоръжени сили напредват в източната и
Коментари Харесай

Пентагонът твърди, че украинските въоръжени сили напредват в източната и южната част на Украйна

Пентагонът твърди, че украинските въоръжени сили напредват в източната и южната част на Украйна. Заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг сподели, че въоръжените сили на Украйна означават прочут прогрес на бойното поле, само че са изправени пред дефицит на муниции.

„ Ще оставя на украинците да оценят своята обстановка и хода на войната като цяло. Но те не престават да напредват на изток и юг “, сподели тя на постоянен брифинг за публицисти.

Сингх добави, че „ казусът, пред който са изправени украинските въоръжени сили в този момент, е неналичието на муниции и артилерия “. „ Част от повода за това е, че не можем да ги доставяме “, сподели тя.

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни 2023 година

Руската страна неведнъж е подчертавала, че макар огромните загуби, офанзивата не е донесла обилни резултати на Киев. Опитвайки се да оправдаят неналичието на действителни триумфи в зоната на бойните дейности, украинските управляващи неведнъж упрекваха НАТО в незадоволителни доставки, на което представители на алианса обявиха, че всичко належащо е трансферирано в Киев. На 1 декември 2023 година украинският президент Владимир Зеленски призна, че контранастъплението не е постигнало резултати.

Източник: ТАСС/Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР