Пентагонът ще ускори доставката на американски танкове Ейбрамс за Украйна,

...
Пентагонът ще ускори доставката на американски танкове Ейбрамс за Украйна,
Коментари Харесай

САЩ ускоряват доставката на танкове за Украйна, но изпращат по-стар модел

Пентагонът ще форсира доставката на американски танкове " Ейбрамс " за Украйна, избирайки да изпрати реновирания по-стар модел, който може да бъде квалифициран по-бързо, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на представители на държавното управление на Съединени американски щати, заяви Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че задачата е 70-тонните мощни бойни машини да доближат до военната зона в Украйна през идващите 8 до 10 месеца. Първоначалният проект беше в Украйна да бъдат изпратени американските танкове " Ейбрамс " в по-модерната им настройка М1А2, което би лишило една или две години за тяхното произвеждане и доставка. Според цитираните представители на държавното управление на Съединени американски щати е било взето решение да се изпрати по-старата настройка М1А1 на танковете " Ейбрамс ", които може да бъдат доставени от запаса на американската войска.

За украинските сили ще бъде по-лесно да бъдат подготвени за тяхното потребление и поддръжка. Цитираните източници са поискали да запазят анонимност, тъй като тези проекти още не са още притежание на необятната общност. Очаква се Пентагонът да излезе с такова известие в скоро време, отбелязва АП.


Инфо: fakti.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР