Пентагонът се разпореди да бъде задействана американската гражданска авиация за

...
Пентагонът се разпореди да бъде задействана американската гражданска авиация за
Коментари Харесай

Продължава евакуацията на хора от Афганистан

Пентагонът се разпореди да бъде задействана американската гражданска авиация за евакуация от Афганистан. Ще бъдат мобилизирани 18 самолета, само че те няма да летят до летището в Кабул, а ще транспортират хора към този момент пристигнали от Афганистан в други страни.

Афганистанка роди по време на евакуационен полет.

Афганистанка роди по време на евакуационен полет с американски аероплан от Близкия изток до базата Рамщайн в Германия. Жената почнала да ражда в машината C-17, само че имала проблем с кръвното. Пилотът снижава самолета, с цел да увеличи налягането на борда. След кацането в Германия бежанката е поета от медицински екип и ражда момиченце в товарния отсек на машината.

Според очевидци, представени от Ройтерс, талибаните стрелят във въздуха и употребяват палки, с цел да вкарат ред на летището в Кабул. Изпратен е и батальон със особено предопределение. На летището не престават да се тълпят хора, които желаят да изоставен страната.

" Работех в немски офис.Прекарах две нощи на летището. Няма храна, няма вода. Искам да ида в чужбина, с цел да дам положително обучение на децата си ", показа Хасиба, жителка на Кабул.

Британското държавно управление желае полетите да продължат и след изтеглянето на американските бойци - 31-ви август. Лондон счита, че нито една страна няма да успее да изтегля всичките си жители до този период.

Според лидера на антиталибанската опозиция Ахмад Масуд войната е неизбежна, в случай че радикалните ислямисти откажат разговор. Неговите сили са в долината Панджшир. Пред телевизия Ал Арабия синът на Ахмад Шах Масуд декларира още, че не възразява против държавно управление с присъединяване на талибаните и че то би трябвало да бъде сплотяващо. Преди това радикалните ислямисти дадоха ултиматум на командирите в долината Панджшир да се предадат.

Бившият американски президент Тръмп подлага на критика политиката на настоящия собственик на Белия дом в Афганистан.

" Виетнам наподобява като майсторски клас по стратегическо обмисляне спрямо злополуката на Джо Байдън ", разяснява Тръмп.

Руският президент Владимир Путин подлага на критика концепцията на някои западни страни да разположат афганистански бежанци в прилежащите централноазиатски страни, до момента в който се обработват визите им.

" Не желаеме у нас да се появят бойци под прикритието на бежанци ", безапелационен бе Путин.

Спешна среща на Г-7 за Афганистан ще се организира на 24-ти август в Лондон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР