Пентагонът създаде оперативна група Лима“ за изследване на използването на

...
Пентагонът създаде оперативна група Лима“ за изследване на използването на
Коментари Харесай

Пентагонът ще използва генеративен изкуствен интелект за военни цели

Пентагонът сътвори оперативна група „ Лима “ за проучване на потреблението на генеративен изкуствен интелект за военни цели, написа Fondsk.ru. „ Лима “ ще бъде част от Генералната дирекция за дигитален и изкуствен интелект (CDAO) на Пентагона, ръководена от капитан Ксавие Луго, член на дирекция Алгоритмична война на CDAO.

Според Министерството на защитата на Съединени американски щати основаната група „ ще прави оценка, синхронизира и употребява генеративните благоприятни условия на изкуствения разсъдък, като подсигурява, че отделът остава в челните редици на напредналите технологии, като в същото време подсигурява националната сигурност “.

„ Създаването на оперативната група „ Лима “ акцентира непоколебимия ангажимент на Министерството на защитата за водачество в нововъведенията на изкуствения разсъдък “, сподели заместник-държавният секретар Катлийн Хикс.

„ Въпреки че технологията Generative AI не е нова, известността на Generative AI скочи внезапно в софтуерното пространство през последните няколко месеца заради приложението му в планове като ChatGPT. Тази технология е подготвена на големи набори от данни и може да генерира аудио, текст, изображения и други типове наличие. Сега Министерството на защитата търси способи да употребява генеративния изкуствен интелект за събиране на разследваща информация и бъдещи военни интервенции. Но до момента в който тази технология може да предложи нови благоприятни условия за Министерството на защитата, Министерството би трябвало също по този начин да вземе поради рисковете, на които технологията може да го изложи.

През юни министърът на военновъздушните сили Франк Кендъл разгласи, че е изискал от научния съвещателен съвет на военновъздушните сили да изследва евентуалното влияние на технологията ChatGPT. „ Помолих моя теоретичен съвещателен съвет да направи две неща с изкуствения разсъдък. Разгледайте генеративните AI технологии като ChatGPT и помислете за техните военни приложения и съберете дребен екип, който да го направи много бързо “, сподели Кендъл.

Генеративният изкуствен интелект принадлежи към категорията логаритми, които генерират нови резултати въз основа на данните, върху които са били подготвени, което е друго от доста по-простите логаритми за машинно образование, които просто вземат структурирани данни и създават най-вероятния статистически резултат. Публичните принадлежности за генеративен изкуствен интелект включват по този начин наречените огромни езикови модели като ChatGPT, които могат да генерират нов текст, който е съвсем неразграничим от човешко писане. Тези модели към този момент се употребяват за писане на есета, бизнес проекти и даже научни публикации.

„ Но тези езикови модели от време на време лъжат или, както се показват анализаторите на изкуствен интелект – халюцинират “, отбелязва военният коментатор Патрик Тъкър.

Няма потребност да обясняваме с какви халюцинации може да бъде изпълнен изкуственият разсъдък, в случай че се употребява за военни цели.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР