Пентагонът разглежда възможността да изважда от строя пускови ракетни установки

...
Пентагонът разглежда възможността да изважда от строя пускови ракетни установки
Коментари Харесай

Вижте как САЩ борят вражеските ракетни установки

Пентагонът преглежда опцията да изважда от строя пускови ракетни установки на съперника благодарение на хакерски атаки, без да чака удара. За това оповестява нюйоркското издание Daily Beast с позоваване на вътрешен документ на ведомството. За създаването на безударната отбранителна самодейност беше обявено още преди 5 години.

Такава директива се съдържа в миналогодишните служебни рекомендации на Пентагона. Меморандумът не е конфиденциален. В документа се споделя, че такава мярка ще бъде обоснована, в случай че ракетният удар е неминуем, само че не се прецизира какво значи „ неминуем удар” и кой може да го нанесе. Разпитаните от изданието специалисти смятат, че цел на хакерските атаки може да стане на първо място Северна Корея.

През май 2017 година вестник New York Times заяви, че администрацията на Барак Обама се пробвала да провали тествания на балистични ракети в Северна Корея благодарение на хакери, съобщи Блиц. Това не е първият случай, в който Съединените американски щати заплашват да употребяват хакерска атака срещу други страни, да вземем за пример Русия.

Сенаторът Джон Маккейн също прикани американските управляващи съществено да обмислят такава мярка. Както оповестява Defence News, сходни дейности от страна на Съединени американски щати могат да станат отговор на „ намесата” на Русия в американските избори през 2016 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР