Пентагонът предупреди Конгреса миналата седмица, че без сделка за повече

...
Пентагонът предупреди Конгреса миналата седмица, че без сделка за повече
Коментари Харесай

Контролерът на Пентагона предупреждава Конгреса, че средствата за Украйна са на изчерпване

Пентагонът предизвести Конгреса предходната седмица, че без договорка за повече поддръжка за Украйна администрацията разполага единствено с задоволително пари, с цел да финансира най-спешните потребности на Украйна на бойното поле. Пропуск в бюджетните заеми може да принуди Съединени американски щати да отсрочат сериозната помощ за Украйна, защото тя продължава да се пробва да отблъсне съветските сили.

Краткосрочният законопроект, признат от Конгреса през уикенда за финансиране на държавното управление за 45 дни, направи това не включва помощ за сигурността на Украйна. Без спомагателна поддръжка Пентагонът съобщи, че е покрай привършване на цялата позволена по-рано помощ за Украйна.

В писмо до водачите на Конгреса контрольорът на Пентагона Майкъл МакКорд сподели, че има единствено към 1,6 милиарда $ от 25,9 милиарда $, отпуснати от Конгреса, оставащи за попълване на американското съоръжение, доставено на Украйна от актуалните ресурси на Министерството на защитата. Дългосрочното финансиране на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна, което се употребява за обезпечаване на контракти за бъдещи оръжия, е изчерпано, съгласно писмото.

загадка странична договорка, подписана сред президента Байдън и Маккарти по отношение на в допълнение финансиране за Украйна.

Респ. Мат Гетц, републиканец от Флорида, който подаде молба за премахване на Маккарти като представител в понеделник, изиска в понеделник в Камарата на представителите да разбере " каква е била тайната странична договорка за Украйна? "

Той упрекна Маккарти, че е „ сключил странична договорка, с цел да внесе украинското законодателство “ в гласуването настрана от законопроекта за краткосрочните разноски.

Самият президент сигурно подхранва концепцията, когато CBS News го попита в неделя: „ Ще можете ли да се доверите на представителя Маккарти, когато пристигна идната договорка? “

“ Току-що направихме един за Украйна “, отговори той. „ Така че ще разберем. “

Общо Министерството на защитата е предоставило към 44 милиарда $ помощ за сигурността на Украйна, откогато Русия стартира своята инвазия през февруари 2022 г. 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР