Пентагонът изпраща на Украйна нов пакет оръжия и друга помощ

...
Пентагонът изпраща на Украйна нов пакет оръжия и друга помощ
Коментари Харесай

Пентагонът изпраща на Украйна нов пакет оръжия и друга помощ на стойност 275 милиона долара

Пентагонът изпраща на Украйна нов пакет оръжия и друга помощ в опит да поддържа напъните за отбиване на съветските сили от основни региони в южната част на Украйна в навечерието на зимата, оповестиха американски представители, представени от Асошиейтед прес.
 
Източниците споделиха, че в този пакет, който се чака да бъде разгласен през днешния ден, няма нови огромни оръжия. Тази американска военна помощ е ориентирана към попълване на запасите с хиляди муниции за оръжейни системи, които са към този момент там, в това число за Високомобилните артилерийски ракетни системи ХАЙМАРС, които Украйна към този момент употребява сполучливо в контраофанзивата си против Русия.
 
Новата помощ се изпраща в миг, когато федерални чиновници оповестиха, че държавното управление на Съединени американски щати се старае да подсигурява, че оръжията, трансферирани в Украйна, няма да попаднат в ръцете на съветските войски, техни подставени лица или други екстремистки групи.
 
Планът, разгласен през вчерашния ден от Държавния департамент, отбелязва, че отчетността за оръжията е изключително сложна по време на дейни бойни дейности, когато няма огромно американски наличие на терен.
 
Американски чиновници непрекъснато получават въпроси от членове на Конгреса за това по какъв начин администрацията следи къде отиват оръжията за милиарди долари, които бяха изпратени на Украйна през тази година.
 
Администрацията обаче не е склонна да разкрива детайлности от работата си по въпроса от съображения, свързани със положението на спора и опасения, че по този начин може да насочи евентуални контрабандисти към евентуални техники за укриването им.
 
Планът от три съставния елемент включва краткосрочни, средносрочни и дълготрайни начинания за усилване на американския и украинския контрол върху прехвърляния материал, по-специално по-усъвършенстваните ракетни системи и противовъздушни устройства, както и възстановяване на авиацията и граничната сигурност на Украйна, с цел да се бори против злоупотребата с оръжията и да предотвратява вероятен трафик на оръжия.
 
До момента засиленото търсене на оръжия на бойното поле от страна на Украйна наподобява попречва достигането до черния пазар на дребни оръжия, портативни системи за Противовъздушна отбрана и противотанкови оръжия като портативната ракетна система " Джавълин ".
 
Посочва се, че основният проблем е оръжия да не попаднат в ръцете на съветските сили при техни настъпления и това, че Москва може да ги употребява за създаване на контрамерки или за осъществяване на интервенции под подправен байрак.
 
Американският министър на защитата Лойд Остин сподели през вчерашния ден пред публицисти, че при започване на идващия месец Съединени американски щати ще доставят на Украйна дълго чаканите усъвършенствани системи за Противовъздушна отбрана НЕЙСАМ (NASAM) и ще образоват бойци по какъв начин да си служат с тях. 
 
Остин сподели, че сега качествата за противовъздушна защита остават най-важни за Украйна.
С тази помощ на стойност 275 милиона $, общата военна помощ, доставена от Съединени американски щати на Киев от началото на войната на Русия в Украйна на 24 февруари към този момент е за близо 18 милиарда $.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР