Пентагонът изглежда отхвърля предложението на Полша да предостави своите самолети

...
Пентагонът изглежда отхвърля предложението на Полша да предостави своите самолети
Коментари Харесай

САЩ отхвърлят полското предложение за самолети за Украйна

Пентагонът наподобява отхвърля предлагането на Полша да даде своите самолети МиГ-29 разполагаем на Съединени американски щати в база в Германия, в отговор на апелите на Украйна за изтребители. Американското военно министерство съобщи, че не счита предлагането за " рационално ", съобщи Ройтерс.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че вероятността самолети да изхвърчат от база в Германия, която е американска и натовска, с цел да навлязат в оспорваното с Русия небе на Украйна, " буди съществено безпокойствие в целия алианс НАТО ".

" Ще продължим да се консултираме с Полша и другите ни съдружници в НАТО по този въпрос и по сложните логистични провокации, които крие той, само че не считаме предлагането на Полша за рационално "

Решението на Полша да даде всичките си изтребители МиГ-29 разполагаем на Съединени американски щати не е било авансово съветвано с Вашингтон, съобщи преди този момент американският заместител държавен секретар Виктория Нюланд, макар че държавното управление на Щатите обсъждаше искане на Украйна за полски самолети, съобщи Ройтерс.

" Доколкото ми е известно, това, че те имат намерение да ни дават тези самолети, не е било авансово съветвано с нас ", сподели Нюланд на чуване в комисията по външна политика на американския Сенат. " Така че съгласно мен това беше неочакван ход от страна на поляците. "

Нюланд добави пред сенаторите, че незабавно щом чуването завърши, ще се включи в работата по правенето на отговора на Вашингтон на предлагането на Варшава за даване на самолетите. Тя добави, че най-важното в този момент е да се направи оценка на това какви са най-неотложните потребности на Полша предвид на това, че е директен комшия на Украйна.

По думите на Нюланд Вашингтон обмисля опцията за разполагане на полска земя на ракетни комплекси " Пейтриът ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР