Пентагонът активно търси източника на изтичане на секретните документи, които

...
Пентагонът активно търси източника на изтичане на секретните документи, които
Коментари Харесай

Спецслужбите на САЩ предполагат, че изтичането на документи е от техните структури

Пентагонът интензивно търси източника на приключване на секретните документи, които неотдавна се появиха в мрежата и съдържат необятен набор от информация – от положението на украинската Противовъздушна отбрана до информация за израелската разследваща организация Мосад, заяви организация Reuters.

Според източници на организацията, необятният набор на оповестената в мрежата секретна информация допуска, че приключването е от самите американски служби, а не от съдружниците на Съединени американски щати.

По думите на някогашния чиновник на Пентагона Майкъл Малрой, с някои от документите са разполагали единствено Съединени американски щати.

Reuters отбелязва, че следствието към момента е на ранен стадий. Спецслужбите позволяват, че зад приключването стои " проруски детайл ".

Това е най-сериозният пробив в сигурността на Съединени американски щати от 2013 година, когато на уеб страницата WikiLeaks бяха оповестени над 700 000 видеофайла и дипломатически документи.

Двама американски чиновници разясниха пред организацията, че оповестените през март в мрежата документи може да са подправени, с цел да разпространят заблуди и подправена информация за да накърнят ползите на Съединени американски щати.

В някои от оповестените текстове се твърди, че Съединени американски щати са шпионирали Израел и са оказвали напън върху Южна Корея, с цел да доставя оръжие на Украйна. Тази информация към този момент породи отрицателна реакция в двете страни.
Появи се и изказване, че Съединени американски щати са подслушвали президента на Украйна Володимир Зеленски.

Сега американските спецслужби обясняват придвижването на разследващата информация вътре в страната и какви може да били претекстовете на този, които стои зад приключването на данни. Следствието работи по няколко теории – от неудовлетворен чиновник до вътрешна опасност, обвързвана с интензивно подкопаване на националната сигурност.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР