Пенсионната система се нуждае от сериозен анализ - тих, експертен

...
Пенсионната система се нуждае от сериозен анализ - тих, експертен
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Пенсионният модел е обект на политически упражнения

Пенсионната система се нуждае от сериозен разбор - спокоен, експертен и изрично неполитически. Откакто започва пенсионният модел, той беше обект на всевъзможни политически извършения. Това съобщи пред БНР ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Според него моделът за кумулативно събиране на условията за стаж и възраст се нуждае от смяна . Той акцентира, че човек, навършил 19 години и по-късно минал през университет, няма право на един ден неявяване от трудовия пазар, с цел да извърши условията. По думите му има вероятни решения на този проблем.

Манолов бе безапелационен, че втори дирек на пенсионното обезпечаване би трябвало да има. Той не е сигурен обаче дали би трябвало да е подобен, какъвто е въведен и продължава да се поддържа.

Манолов засегна и тематиката за минималната работна заплата. Работодателите си показват договарянето като диктат и споделят - " цялата мощ е в нас ", уточни ръководителят на КТ " Подкрепа ". Според него диалогът за бюджет 2024 може да протече безпрепятствено.
 Социалният министър даде обещание повсеместен разбор на пенсионната система у нас
Социалният министър даде обещание повсеместен разбор на пенсионната система у нас

Резултатите би трябвало да са подготвени доникъде на 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР