Пенсиониран доктор, арестуван с наркотици, оръжия и жени на борда на 80-футова парти яхта край Нантакет, има терминален рак

...
Флорида Д-р Скот Антъни Бърк, 69-годишният яхтсмен, когото полицията казва,
Коментари Харесай

Флорида Д-р Скот Антъни Бърк, 69-годишният яхтсмен, когото полицията казва, че е арестуван с повече от 40 грама кокаин и 14 грама кетамин миналата седмица, организира парти на борда на лодка миналата седмица, тъй като е изправен пред терминален рак, според адвоката му.

„За да накараш този човек потенциално да прекара остатъка от живота си чакането на дело в затвора за мен би било много, много трагично", каза адвокатът във връзка с болестта на клиента си.

Бърк е изправен пред обвинения за наркотици и оръжие, след като полицията се качи на борда на кораба му миналата седмица в отговор на съобщение за жена, която вероятно е предозирала. В спалнята с жената те откриха кокаин и пистолет, а заповедта за обиск предполагаше, че е открила значително количество наркотици и друг пистолет, за който лекарят не е имал лиценз.

Неговият адвокат Хенри Бренан каза пред Nantucket Current, че допълнителни твърдения от анонимен източник от правоприлагащите органи, че на борда е имало проститутки, са „отвратителна“ клевета.

Жената на борда е била приятелка на наетия от Бърк капитан , каза Бренън пред вестника и член на персонала.

„Имаше парти на лодката и [Бърк] прекарваше време с приятели“, каза той. „Както предложихме, лодката е голяма. Той има капитан. Има персонал. Имаше готвач. А понякога има хора, които служат като сервитьори, чистачи и подобни неща.“

Полиция отговориха на лодката на Бърк, Jess Conn, миналия вторник, след като неидентифицирана страна се обади на тяхната неспешна линия за изпращане. 80-футовият траулер Nordhavn на Бърк се вижда в пристанището на Нантъкет в продължение на дни след ареста му.

Когато първите респонденти пристигнаха в главната спалня, за да видят жертвата, те забелязаха торба с кокаин на нощното шкафче и зареден пистолет на рафт, според доклада за инцидента.

След като получи заповед за обиск, полицията се върна и каза, че са открили 43,4 грама кокаин и 14,1 грама кетамин.

Нито едно от двете. Бърк, нито неговият адвокат можеха да бъдат открити незабавно за коментар.

Докторът беше един от първите международни лекари, които достигнаха Хаити през 2010 г. след опустошително земетресение и извършиха повече от 100 операции там, каза адвокатът му на съдията в изслушването му под гаранция, според Current.

Съобщава се, че източник, близък до разследването, е казал на, че властите са се натъкнали и на проститутки на борда, но полицията не е потвърдила това твърдение и съдът записите не показват никакви обвинения срещу Бърк, свързани с проституция.

„Това със сигурност го няма в съобщението ми за пресата“, каза лейтенант Ангъс Маквикар, служител по обществена информация на полицейското управление на Нантакет, пред Fox News Digital.

Твърди се, че Бърк е казал на полицията, че има лиценз за пистолетите, но полицията каза, че лицензът му във Флорида не само е невалиден в Масачузетс, но е изтекъл миналата година. Сега той е изправен пред дузина обвинения за оръжие и наркотици и беше освободен под гаранция от 200 000 долара.

Публичните регистри показват, че Бърк е получил медицинския си лиценз през 1981 г. За последен път е подновен през 2019 г. Той е е притежавал най-малко два други големи кораба през годините, дълги 90 и 58 фута, също на име Jess Conn.

Според неговия профил в LinkedIn Бърк също така основава фирма за медицински услуги, наречена Injury Finance през 2003 г. и като лекар, специализиран в рехабилитация и болки в гръбначния стълб. В неговата биография се казваше, че се е оттеглил от активна медицинска практика.

Разследването продължава, но полицията отказа да коментира евентуални допълнителни обвинения.


Оригинал източник на статия: Пенсиониран доктор, арестуван с наркотици, оръжия и жени на борда на 80-футова яхта за парти край Нантакет, има терминален рак

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР