Пенсионери въртят километри в търсене на банкомат. Село Ново село

...
Пенсионери въртят километри в търсене на банкомат. Село Ново село
Коментари Харесай

Пенсионери въртят километри в търсене на банкомат


Пенсионери въртят километри в търсене на банкомат. Село Ново село с население от 2578 души остана без банкомат. Сега пенсионерите, работещите и хората със обществени помощи би трябвало да бият път до прилежащите обитаеми места, с цел да изтеглят пари. При това освен веднъж, в случай че лимитите им за изтегляне от карта са ниски.
„ Най-близкият банкомат е в Куртово Конаре
и с цел да си изтегля пенсията, вървях там два следващи дни, тъй като лимитът ми за еднократно изтегляне е 400 лв. “, показва пенсионерка от селото. Сега се е заела да върти телефони до банката, с цел да контракти увеличение на позволената дневна сума. Това обаче също не може да стане отдалечено, а би трябвало да отиде персонално на гише в обслужващата банка.
Кметът на селото Иван Стойчев е наясно с
казуса, тъй като и при него постъпват непрестанно недоволства от хората. Броженията в действителност са огромни, макар че банкоматът е отстранен преди по-малко от месец. „ Работя по въпроса, в действителност е значим, всичко ще се уреди в напълно къси периоди “, уточни пред „ Марица “ той.
Работата му обаче напълно не е лесна.
Банките, които са притежатели на АТМ машините и ги конфигурират, гледат на това като на бизнес. Те би трябвало да покриват разноските с изключение на за самото устройство, което може и да е втора ръка, и инсталирането му, за поддръжка, за СОТ, за ток и инкасо. Финансовите институции вършат доста деликатно сметки какъв брой са непрекъснато живеещите в едно обитаемо място и даже какъв брой от тях са техни клиенти, тъй като те пък заплащат по-малка такса при изтегляне от АТМ устройството. За машината с пари би трябвало да се откри и положително място,
което да дава отговор на изискванията на охранителните компании.
Единственият потребен ход сега за хората от Ново село е да заплащат с дебитните си карти на ПОС терминалите в магазините. Това е гратис за клиента, акцентират банкери. За благополучие, огромните търговски обекти в селото в действителност поддържат ПОС терминали и все по-често даже и възрастните ги употребяват. От коронавирус пандемията при заплащане на суми до 100 лв. не се изисква въвеждане на ПИН код.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР