Пеларгониумът, популярен като висящо мушкато или сакъзче е едно от

...
Пеларгониумът, популярен като висящо мушкато или сакъзче е едно от
Коментари Харесай

Сакъзче - време е да го подготвите за зимата!

Пеларгониумът, известен като висящо мушкато или сакъзче е едно от най-разпространените у нас цветя. Предпочитано е, тъй като краси балконите и градините с кичести цветове и има богата гама от нюанси.
 Сакъзчето от близко
Сакъзчето е роднина  на мушкатото, само че има по-сухо стъбълце. Има кичести, полукичести или елементарни цветове, някои от които c месести листа.
Сакъзчето не изисква особени грижи, елементарно се развъжда и цъфти дълго - съвсем до края на есента.
 цветове в бяло, розово, лилаво, пурпурновиолетово, алено...

 

Това желано за развъждане растение се познава по бръшляновидните листа и красивите кичести цветове в бяло, розово, лилаво, пурпурновиолетово, алено...

 

 
Сакъзчето през зимата
Чудесно място за него е топлото помещение, обича директна слънчева светлина. Поливането би трябвало да бъде щедро в слънчеви дни и умерено - в студените. Почвата постоянно би трябвало да се поддържа леко влажна.

 

 Сакъзче - време е да го подготвите за зимата!

 

Сакъзчето не се нуждае от пулверизиране на листата.

През есента е целесъобразно да се реалокира на закрито, като в помещението се п оддържа междинна температура, само че не по-ниска от 10 градуса . Тогава е нужно да се отрежат пожълтелите му и изсъхнали листа, като се внимава да не се изреже долната част на дръжката върху стъблото. В противоположния случай ще се провокира гниене.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР