Пектинът е полизахрид, поддържат структурата на клетъчната стена при растенията.

...
Пектинът е полизахрид, поддържат структурата на клетъчната стена при растенията.
Коментари Харесай

Ябълков пектин – 4 ползи в 1 био продукт


Пектинът е полизахрид , поддържат структурата на клетъчната стена при растенията. Най-високи количества пектин се откриват в недървесинните елементи на растенията и най-много в плодовете им. Съдържанието на пектин е различнo

в клетъчните стени на другите растителни типове, като ябълките са измежду плодовете с най-високо такова. Това е причина фармацевтичната промишленост и производителите на хранителни добавки да извличат пектин точно от ябълки и да го оферират в съсредоточена форма.

Ябълковият пектин се извлича в интервала преди зреенето на плода, когато е с

най-стабилна конструкция. При зреенето на ябълките той последователно се хидролизира и наличието му понижава.

Изчислено е, че при консумация на 500 г растителна храна си набираме едвам 5 г чист пектин. Макар да няма особена хранителна стойност пектинът има доста потребно деяние за организма.

Като полизахарид, ябълковият пектин е отличен източник на разтворими фибри . Те минават по протежението на тънките вътрешности, без да претърпят особени структурни промени. Това е доста потребна специфичност, позволяваща им да образуват непромокаема обвивка към храната и да забавятусвояването й. Така, ябълковият пектин се трансформира в едно от най-ефикастните баластни субстанции . Иманно с тази специфичност се асоциират някои от най-полезните за здравето резултати от потреблението на ябълков пектин.

Подобряване на храносмилането и надзор на тежестта
Разтворимите фибри в ябълковия пектин работят доста удобно върху потребните бактерии в дебелото черво. Чревната флора употребява част от съставките на ябълковия пектин за храна, т.е. като пребиотик. Освен това високото наличие на фибри има удобен резултат върху усвояването на холестерола от храната и не разрешава несъразмерното увеличение на равнищата му в кръвта. В допълнение, разтваряйки се във водата, фибрите образуват гелообразна маса, която основава чувството за задоволеност и оказва помощ за управление на апетита при хора, коит осе борят с наднормено тегло или затлъстяване.

Подкрепа за сърцето
Като регулатор на усвояването на холестерола от храната, постоянната консумация на ябълков или различен вид пектин се явява поръчител за естественото действие на сърдечносъдовата система. Предпазва от внезапни промени в липидния профил на кръвта и сполучливо профилактира развитиеото на атеросклероза.

Свързани публикации.. Пектин – натурално средство за намаление на холестерола 2 За какво оказва помощ пчелният прашец? 0 Етеричните масла в помощ против пролетна алергия 0

Ползи за кожата
Консумацията на ябълков пектин, както и локалното му приложение върху кожата е показано при разнообразни кожни проблеми за понижаване на възпалението и възстановяване типа на кожата.

Радиопротектор
Научни изследвания демонстрират, че постоянният банкет на ябълков пектин работи добре за понижаване въздействието на заобикалящия ни радиационен декор . В това отношение пектинът има доста удобен резултат при хора, изложени на нараснали дози радиация или на дълготрайно влияние от страна на тежки метали.

Най-разпространената форма, в която се предлага ябълковият пектин, е прахообразната . По-рядко може да се откри и като течен дестилат . Продуктът придобива все по-широка известност заради разнообразните изгоди от приема му и неналичието на каквито и да било странични резултати, когато ябълковият пектин е в чиста форма, без странични примеси.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР