Пекинската фондова борса започва да оперира от понеделник, 15 ноември.

...
Пекинската фондова борса започва да оперира от понеделник, 15 ноември.
Коментари Харесай

Отвори Пекинската фондова борса

Пекинската фондова борса стартира да оперира от понеделник, 15 ноември. Тя не трансформира комерсиалните привички на вложителите и не усилва тежестта на пазара, което е нейната специфичност що се отнася до обслужването на дребни и междинни предприятия, оповестява Ройтерс.

Пекинската фондова борса ще играе основна роля в развиването на новаторския капацитет на националните предприятия, обявиха по-рано китайските управляващи. Уставният капитал е 1 милиард юана (около 156 милиона долара).

В първия ден няма да има ограничавания за цените на новите акции, единствено механизъм за краткотрайно прекъсване на търговията. След първия ден на листване, ще бъде въведено ограничаване сред оптималната и минимална цена на акциите от 30%, което ще даде на пазар задоволително пространство за контролиране на цените.Пекинската фондова борса. Предвижда се вложителите да надвишат 4 милиона.

Индивидуалните вложители, активите в чиято сметка през първите 20 търговски дни са повече от 500 хиляди юана, имат право да търгуват на борсата. А праговете за други 2 фондови тържища са надлежно 2 и 1 милион юана като междинни дневни активи. Всички вложители би трябвало да преминат тест за дарба за идентифициране на опасности.

След първия ден на листване, ще бъде въведено ограничаване сред оптималната и минимална цена на акциите от 30%, което ще даде на пазар задоволително пространство за контролиране на цените.

Планът за новата борса бе разгласен на 2 септември от президента Си Дзинпин по време на Китайския интернационален търговски панаир на услугите. Пекинският орган за надзор на пазарите записва борсата на 3 септември.

Това е третият фондов пазар континентален Китай след тържищата в Шанхай и Шънчжън. В Хонконг също има фондова борса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР