Пекин се стреми да затвърди водещата си позиция в света,

...
Пекин се стреми да затвърди водещата си позиция в света,
Коментари Харесай

Пенс: Китай иска да стане империя на злото

Пекин се стреми да затвърди водещата си позиция в света, Съединени американски щати би трябвало да предотвратят това, като съществено затегнат курса си към Китай. Това мнение изрази някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Майкъл Пенс по време на тирада в неправителствената фондация " Херитидж " във Вашингтон.

Републиканецът упрекна китайските управляващи в " враждебни планове " към Съединени американски щати. Според Пенс американците стигат до осъзнаването, че Пекин се стреми " да бъде отпред на нов международен ред ". „ Китай към момента не е империя на злото, само че работи интензивно всеки ден, с цел да се трансформира в такава “, сподели американският политик. Според него Китай „ в доста връзки съставлява по-сериозно предизвикателство за Съединени американски щати от Съюз на съветските социалистически републики по време на Студената война “.

Настоящата демократична администрация на Съединени американски щати, отпред с президента Джо Байдън, както счита Пенс, " отстъпва място на комунистически Китай ". Според някогашния вицепрезидент демонстрация на това е връщането на Вашингтон към използването на Парижкото съглашение за климата, както и анулацията на решението за отдръпване на Съединени американски щати от Световната здравна организация. Пенс направи изказването, че „ Китай усеща слабостта на новата администрация “.

Пенс съобщи, че „ Съединени американски щати не би трябвало да разрешат на Китай да сътвори военна база в Латинска Америка или където и да е в Западното полукълбо “. Според републиканеца Вашингтон би трябвало да потърси от Пекин да разкрие спомагателна информация за произхода на новия ковид. Според някогашния вицепрезидент Байдън би трябвало да заплаши, че в противоположен случай ще предприеме ограничения за противопоставяне на провеждането на зимните олимпийски игри през 2022 година в китайската столица.

„ Съединени американски щати не би трябвало да разрешават при никакви условия “ финансиране за проучвателен планове в Китай. Според Пенс " китайските вложения в сериозни американски инфраструктурни планове би трябвало да бъдат неразрешени ", в това число построяването на електроцентрали и тръбопроводи.

Освен това, републиканецът прикани Байдън да предприеме спомагателни ограничения за „ делене на стопанските системи “ на Съединени американски щати и Китай, както и да затегне разпоредбите по отношение на издаването на американски визи на китайците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР