Пекин нарече решението на Австралия да отмени постигнатото споразумение между

...
Пекин нарече решението на Австралия да отмени постигнатото споразумение между
Коментари Харесай

Засилва се напрежението между Австралия и Китай заради Пътя на коприната

Пекин назова решението на Австралия да анулира постигнатото съглашение сред Китай и австралийския щат Виктория по плана за китайския като " провокация " , написа БГНЕС, базирайки се на „ Дойче Веле “. Това решение " демонстрира, че на австралийското държавно управление липсва откровеност за възстановяване на така и така напрегнатите връзки " сред Пекин и Канбера, се споделя в изказване на китайското посолство в Австралия.
Припомняме, че австралийският канцлер Марис Пейн съобщи, че федералното държавно управление ще анулира решението на районно държавно управление на Виктория да стане част от комерсиалния план на Пътя на коприната. Критиците на този план, който има за цел да укрепи комерсиалните връзки сред Китай и главните му клиенти, го виждат като средство за набиране на тежест на Пекин в геополитическата и финансовата сфера .
 Die Tageszeitung: Новият Път на коприната би трябвало да отвори очите на Европейски Съюз Die Tageszeitung: Новият Път на коприната би трябвало да отвори очите на Европейски Съюз
Оправдана ли е рецензията на европейците за новия китайски Път на коприната? Или вълнението е толкоз огромно, тъй като те са проспали случ...
Отношенията сред двете страни започнаха да се утежняват през 2018 година, когато Канбера изключи китайския телекомуникационен колос Huawei от стартирането на своята 5G мрежа, базирайки се на опасения за националната сигурност. Но те станаха доста по-напрегнати, когато австралийският министър председател Скот Морисън прикани за интернационално следствие на произхода на ковид, което Китай смята за враждебно. По този метод Пекин одобри през 2020 година серия от ответни стопански ограничения против редица австралийски артикули като ечемик, говеждо и вино.
Канбера, от своя страна, одобри тази година нови закони, които й разрешават да анулира всяко съглашение сред представители на австралийски район и трети страни, в случай че преценяват, че съставляват опасност за националния интерес. Пейн съобщи в сряда, че двата документа, подписани през 2018 година и 2019 година от щата Виктория, са измежду четирите, които ще анулира при тези нови пълномощия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР