Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я

...
Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я
Коментари Харесай

„Лили Иванова. Моят личен дневник“ – ето една красива книга с умни мисли на необуздан творец


„ Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я имаш, или я нямаш. “ Това е една от крилатите мисли, включени в книгата „ Лили Иванова. Моят персонален дневник “. Красиво завършеното издание ще бъде показано на следващия ден, на 19 май, в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. А на сцената най-голямото име в българската поп музика ще изнесе бутиков концерт, оповестиха от екипа на примата.

„ Могат да ми простят физическата мощ и младостта, която наподобява непреходна, само че не могат да ми простят силата на духа, тъй като моят дух ги смазва. А това е мотото на живота ми “, написа още певицата в книгата.

„ Лили Иванова. Моят персонален дневник “ съдържа мисли на Лили Иванова за Бог, България и публиката, които естрадната прима е записвала през последните 15 години, споделя редакторът на книгата Валерия Велева.

Дневникът на Лили Иванова – това е вътрешният ѝ свят, където тя не позволява никого. Върху белите листове, изписани с хубав почерк, като че ли е нарисувана душата ѝ. И когато ги разгръщаш, виждаш една мощна и одухотворена персона, която знае какво желае, измислила е по какъв начин да го реализира  и е наясно с цената, която ще заплати за това. Приятелство и изменничество, обич и ненавист, истина и неистина, неточност и амнистия, политика и история, независимост и окови, минало и бъдеще, сцена и аудитория – това са дневниците на Лили Иванова. Те са равносметка на един прочувствен, взривяващ и заслужен живот, чиято серпантина се движи постоянно нагоре. С една задача – Лили живее, с цел да пее “, споделя Велева.

В книгата са събрани и част от интервютата на певицата от последното десетилетие. Показани са всички награди на Иванова, измежду които са двата наградата „ Златен Орфей “, десетки държавни и интернационалните музикални оценки, както и връчените й пагони на полковник от Българската войска. „ Лили Иванова. Моят персонален дневник “ разкрива още отношението на огромната изпълнителка към модата. Публикувани са и близо 270 фотоси, като за пръв път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра й и на племенниците й.

Технически редактор на изданието е Милена Евтимова, графичният дизайн е на Иван Панов. Автор на водещата снимка е Васил Къркеланов, дизайнът на корицата е на Ина Янева, а управител на плана е Николай Недеков.
И още от крилатите мисли на Лили
Не се опасявам от живота, който ме чака – обич и ненавист. Винаги съм казвала: Не не помня! Не прощавам! И не отплащам! Нямам това право – това е правото на Господ Бог – той взема решение!

– Битката с мен е авансово изгубена, в случай че някой си послужи с неистини.

Животът се обезсмисля, когато престанеш да си потребен за другите. Това се отнася и за политиците.

– Ние сме в крах, не в рецесия. Живеем в режим на паника.

Мярката на живота е не по какъв начин сме живели, а какво сме оставили след себе си.

– Аз пребивавам с бъдещето, с всичко, което е напред!

Градушката от измислици се разрушава в моето пренебрежение!

– Младостта е качество, което се придобива с възрастта!

Когато ме питат по какъв начин се оправям с толкоз любов и ненавист, аз им давам отговор: „ Живея единствено с обичта “.

– Аз съм огън и вода.

България е моята татковина, която не може да се размени с нищо.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР