Педри Гонсалес бе обявен от УЕФА за най-добрия млад футболист

...
Педри Гонсалес бе обявен от УЕФА за най-добрия млад футболист
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Педри е най-добрият млад футболист на първенството

Педри Гонсалес бе разгласен от УЕФА за най-хубавия млад футболист на Европейското състезание. Представянето на 18-годишния халф не остана неусетно от експертите.

Той взе присъединяване в шестте мача на Испания на шампионата, като и в шестте стартира като титуляр, натрупа 629 минути игрово време от 630 вероятни. Педро стана третият най-използван испански футболист от Луис Енрике след Унай Симон и Аймерик Лапорт, който изиграха по 630 минути.

Неговата успеваемост при подаванията на шампионата е 92,3% (429 точни от общо 465 паса). Той измина общо 76,1км. (надминат единствено от италианския национал Жоржиньо – 86,6км. и Калвин Филипс – 83км., въпреки и двамата да са с един мач изигран повече). Максималната скорост, която Педри разви на Евро 2020 беше 30,4 км/ч. Срещу него бяха осъществени 13 фала.

Един аспект, който Педри ще би трябвало да усъвършенства в бъдещите си изяви, както в националния тим, по този начин и на клубно равнище, е водещата му роля в офанзива. На Европейското състезание той не стреля нито един път по посока на вратата на противника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР