Печалба от няколко хиляди лева очаква през тази година Комплексният

...
Печалба от няколко хиляди лева очаква през тази година Комплексният
Коментари Харесай

Комплексният онкологичен център в Търново купува нова апаратура

Печалба от няколко хиляди лв. чака през тази година Комплексният онкологичен център във Велико Търново. Бизнес-програмата на сдружението за 2019 година е аналогична с миналата. Оборотът през предходната година е бил 12 милиона лв., вместо заложените 10 милиона лв.. С разликата се компенсират предходни загуби на лечебното заведение. Част от средствата си то непрекъснато употребява за модернизиране на апаратурата.

„ Инвестициите в тази посока ще продължат и през актуалната година. Имаме желание, в случай че локалният парламент ни позволи, да закупим още веднъж със лични средства дигитализираща система на рентгена с архивираща система за него, мамографа и ехографа. Стойността ще е до 150 000 лв.. Рентгеновата ни инсталация е остаряла и по тази причина би трябвало да я приспособяваме ”, разяснява шефът на здравното заведение доктор Мария Рачева.

За да се модернизира лъчетерапията, би трябвало да се закупят също спомагателни неща за скенера.

„ Ние сме един от четирите центъра в България, които имат брахитерапия. За лъчетерапия във Велико Търново идват онкоболни и от прилежащи райони ”, разясни доктор Рачева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР